Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pri nas danes riži biži, piščanec, zeljna solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Pri nas včeraj goveja juha, polpeti iz puranjega mesa, solata iz radiča, endivije, zelja, rdeče paprike in malo krompirja

danes porova juha, zdrobovi slivovi cmoki, jabolčni kompot

zdej grem pa delat filane paprike- jih bo ene 30, za v skrinjo, pa seveda jutri za kosilo- zraven bo solata, če bo čas mogoče pire

kakšen lep danupam, da uživate ob pogledu skozi okno, če že ne zunaj!

tabu

Danes: rižota z jurčki, solata

breskva

Torek: Kofti, pita kruhki (kar po receptu iz linka), jogurtova omakica in posebej paradižnikova solata.

http://www.naredilaana.com/2014/08/kofta-mesne-kroglice-

@ Vilina, za osnovo sem vzela recept za tale kolač:

http://www.foodandwine.com/recipes/ricotta-orange-pound-

Pomarančno lupino sem zamenjala za limonino (sem imela Meyer limono), vzela fat free ricoto (če bi bila polnomastna, bi bila ta zadeva premastna za naš okus). Sladkorja sem dodala malo manj kot 2/3 navedene količine. Testo sem dala v pekač večjega obsega ter nanj natresla borovnicein jih potisnila v testo. Hotela sem, da končni izdelek izgleda kot pita.

Naslednjič bom dala manj pecilnega, pusto skuto (jo bom morala narediti) in nekaj nasekljanega svežega timijana. Fat free ricota pa za jest na žlico ni kaka posebna sreča (milo povedano). 

Vanja

dobila sem pekaneeeeeeeeeeeee juhuhuhuhuhu in to spet so na voljo v lidlu, pod NOVO :D

Dragička, tvoje prisiljeno zelje dobro zgleda!

Danes: rižota in paradižnikova solata.

Balenka

Včeraj: dušene bučke, paprike, paradižnik, riž na čebuli z začimbami, pohani piščančji fileji, paradižnikova solata

Danes: sladko dušeno zelje z krompirjem, pečene hrenovke

Jutri: zelenjavna juha, pečen losos, pohan jajčevec, zelnjata solata

NENA58

bannanna je napisal/a:

dobila sem pekaneeeeeeeeeeeee juhuhuhuhuhu in to spet so na voljo v lidlu, pod NOVO :D

Res? Sploh nisem vedel da so jih kdaj imeli. Super to. Cena pa verjetno kot za pistacije/bra.oreščke a ne?
Jaz drugače pekane kar v kakšni eko trgovini nabavim. Nazadnje v ljubljani kupil kilco. 
Tebi so ljubši kot naši orehi? Meni so orehi namreč boljši + do denarnice prijazni 

Včeraj:
Kar fiiino FIŽOLOVO župco v ROTOVŽU

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Včeraj: goveja juha z domačimi rezanci, bučkini polpeti, zelena solata

Danes: pražena piščančja jetrca, krompir v kosih, zelena solata

Jutri: zelenjavna juha, piščančji zrezki v omaki, kus kus, solata

matejaoz

Da naute mislili, da čisto nič ne kuhava

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti