Pri nas danes riži biži, piščanec, zeljna solata
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Zelenjavna mineštra
Pri nas danes riži biži, piščanec, zeljna solata
Kjer je volja, tam je pot. TrixiPri nas včeraj goveja juha, polpeti iz puranjega mesa, solata iz radiča, endivije, zelja, rdeče paprike in malo krompirja
danes porova juha, zdrobovi slivovi cmoki, jabolčni kompot
zdej grem pa delat filane paprike- jih bo ene 30, za v skrinjo, pa seveda jutri za kosilo- zraven bo solata, če bo čas mogoče pire
kakšen lep dan![]()
![]()
upam, da uživate ob pogledu skozi okno, če že ne zunaj!
Danes: rižota z jurčki, solata
breskvaTorek: Kofti, pita kruhki (kar po receptu iz linka), jogurtova omakica in posebej paradižnikova solata.
http://www.naredilaana.com/2014/08/kofta-mesne-kroglice-
@ Vilina, za osnovo sem vzela recept za tale kolač:
http://www.foodandwine.com/recipes/ricotta-orange-pound-
Pomarančno lupino sem zamenjala za limonino (sem imela Meyer limono), vzela fat free ricoto (če bi bila polnomastna, bi bila ta zadeva premastna za naš okus). Sladkorja sem dodala malo manj kot 2/3 navedene količine. Testo sem dala v pekač večjega obsega ter nanj natresla borovnicein jih potisnila v testo. Hotela sem, da končni izdelek izgleda kot pita.
Naslednjič bom dala manj pecilnega, pusto skuto (jo bom morala narediti) in nekaj nasekljanega svežega timijana. Fat free ricota pa za jest na žlico ni kaka posebna sreča (milo povedano). ![]()
dobila sem pekaneeeeeeeeeeeee juhuhuhuhuhu in to spet so na voljo v lidlu, pod NOVO :D
Dragička, tvoje prisiljeno zelje dobro zgleda!
Danes: rižota in paradižnikova solata.
BalenkaVčeraj: dušene bučke, paprike, paradižnik, riž na čebuli z začimbami, pohani piščančji fileji, paradižnikova solata
Danes: sladko dušeno zelje z krompirjem, pečene hrenovke
Jutri: zelenjavna juha, pečen losos, pohan jajčevec, zelnjata solata
NENA58| bannanna je napisal/a: |
dobila sem pekaneeeeeeeeeeeee juhuhuhuhuhu in to spet so na voljo v lidlu, pod NOVO :D |
Včeraj: goveja juha z domačimi rezanci, bučkini polpeti, zelena solata
Danes: pražena piščančja jetrca, krompir v kosih, zelena solata
Jutri: zelenjavna juha, piščančji zrezki v omaki, kus kus, solata
matejaozDa naute mislili, da čisto nič ne kuhava![]()
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zelenjavna mineštra

Veganski sladoled z navihanci