Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

yulchi je napisal/a:

yulchi

take juhice pa že dolgoooooo nisem jedla in nogic tudi ne

Midva danes rižoto in zelje v solati s toplim krompirjem

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Tudi jaz imam nekako začrtan jedilnik za cel teden, vendar se velikokrat spremeni, da ne omenjam nakupov.

Danes sem pohajkovala po tržnici in domov prinesla kg svežega kislega zelja, ki bo oplemeniten z sv. rebri( svežimi), zraven bodo pečenice, ajdovi žganci , pa ena velika lepinja ...punci pa bosta najbrž vztrajali še na piščancu... Pa ena super sladica....

Kuham sicer kurjo juhico in se noter znajde tudi krempelj, ampak jem ga pa ne.....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Jaz sem danes tudi taval po trgovini, kjer prodajajo že pečeno in kuhano. Hvala bogu, da je bila nenormalna gneča. Ni se mi ljubilo pol ure stat  v vrsti. Sem se spomnil, da imam doma se 5 jajc, pa eno ze pakirano solato zeleno s češnjevimi paradižniki, mocarelo in dve vrečki zeliščnega dresinga. Dokpil sem samo 10 dkg že pakiranega hamburgerja - slanine in bageto. Pa je bil kao bacon&eggs, solata in kruh.

Če ne bi bilo gneče bi verjetno me zaneslo in bi kupil pol kile rižote in rebrc. Za jutri sem pa kupil 4 piščančja bedrca pakirana in znizana na hecnih 1,15 in kislo smetano in bom naredil tako na omako in široke rezance.

Mogoče malo off- kupil sem še dve coli,dva litra nekega vina rdečega, ki je čist korektno, 1,5 lita mineralne, 20 dkg piščančje posebne in za vse skup dal 6 eurov pa 41 centov. Pa imam oz sem imel danes kosilo, tiste 4 bedre bom naredil v smetanovo-pehtranovi omaki in bodo za jutri in sredo. Cola bo tud, salama za zajtrk.

Sem šel nato računat. ta 4 bedra so 60 dkg bila po 1,15 eura. to je cist ok za 4 osebe, če nardis na omako pa z rezanci. dodas solato in imaš res ornk kosilo za 4 za 3,5 eura. Al pa za 5,če dodaš še tisto bageto,loncek smetane, malo čebule in pehtrana susenega. Meni so največja postavka cigareti pa kako pivo.

Sedaj sem se res razpisal. Ideja za dobro kosilo pa le je.

Lp

preprost

Danes: Kurja juha z domačimi rezanci, gobov golž z jurčki, štruklji s skuto, kitajsko zelje v solati.

MIšzmoke, kako ti uspe tako lepo pobarvati repo, s teranom? Zadnjič si poslala tako "okusno" slikco od jote, da se mi jo je ob gledanju močno zljubilo in smo  potem joto kar dvakrat jedli. 

Katrca11

Danes:

ežoj

Katrca11, taka repa je, če se celi gomolji kisajo v tropinah grozdja, iz katerega nastane teran; kraška posebnost. Tukaj (na koncu članka) je nekaj o tem.

Dans pri nas: ena juhca, pražen kromoir, svinjska pečenka, radič v solati.

rimljanka

Rimljanka, hvala za pojasnilo! Upam, da je jed zaščitena, (tako, kot kranjska klobasa), ker sigurno polepša vsak krožnik. Verjamem, da je dobra tudi, če se je ohranila v izročilu. 

Katrca11

goveja juha z vlivanci, segedin iz govedine iz včerajšnje juhe, krompir , puding, diši pa tudi po jogurtovih miškah - seveda kuhajo oz. pečejo drugi

majaos

ežoj je napisal/a:

Danes:

ežoj

ežoj, pa daj no nehaj, če si božji, takega kosila ti sam ne moreš pojest, skrivaš nekaj zadaj, te bomo ujeli

V popoldanskem času, nisem imela volje za peglat, sem raje nekaj ustvarjala in pekla za mojega termitka, bom brez problemov spet lahko kaj brala ponoči, najbolj všeč pa mi je tista reklama, ki pravi: In spala bi cel dan.....

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti