Dragička ![]()
![]()
![]()
Pri nas danes zelenjavna juha in polnozrnate palačinke z marelično marmelado.
JJDragička ![]()
![]()
![]()
Pri nas danes zelenjavna juha in polnozrnate palačinke z marelično marmelado.
JJSreda:
![]()
Čorbica na podlagi pora in sladkega zelja, 
tudi polovica klobase se našla notri
Pozdravček!
Včeraj: juha, pleskavice, kuhan korenček in sveže zelje, dušeno na čebuli
Danes: zelenjavna juha, pečena bedrca, njoki s taftufi, kumaričina solata
Jutri: zelenjavna juha, špageti z bučkami in rakci
matejaoz
Kaj jutri za kosilo ? Dobro vprašanje !
Jaz se s tem ne obremenujem preveč čeravno smo 6 članska družina.Da hrana ni monotona me žena stalno gnjavi,,kaj pa jutri skuham za kosilo ? Jaz zadevo opravima na hitro..Pogledam u hladilnik,,aha ..potem še u špajzo...pa mal u skrinjo...Pa zadeva steče..En tak primer :: na hitr sem iz pol kile moke in pol kile krompirja naredil svaljke vmes še naribal malo korenjčka, da je malo drugače in zadevo skuhal..Zadevo sem obogatil s prekajenimi sv.kostmi in pripravil omako iz koščkov prekajenega mesa...zravn pa zimski radič z štirmi žlicami ocvirkov...Zadevca enostavna hitra , poceni in polnokalorična...Otroc so mal jamral ampak tamale dva sta rekla ..u ati kaj je to dober..kot suhe klobase..hehee..to je to..Če že vsi gledajo racionalno..po domače je sproti treba hladilnik pucat..Neki dan se ji je zaluštal burek.pa sem naredil kar iz jogurta in t4 jajc..za testo pa uporabil 3/4kile moke, kis . sol in olje..dodal malo tople vode in testo raztegnil skor do soseda..hehee...vse skupaj naredil 12 špiral..in spekel v vroči pečici cca 15 minut...v sistemu ala loparnik..zadeva narasla , zlatorumena in okusna..sm reku...otroc dons pa sirov burek...tko,,da če ima kdo težavo naj samo mene vpraša?
Carbonar pa teh testenin smo se že zdavnaj naveličali! Zadnje cajte delam bolj azijske variante..enostavno in hitro ter zdravo..pa dobr tek !
MarčMarč, najprej lepo pozdravljen na kulinariki in pohvala, da se hitro znajdeš v kuhinji. Bomo veseli kakšnih tvojih hitrih receptov![]()
Danes pri nas piščanec z zelenjavo na kitajski način, riž in solata. Za nejedca piščanca pa pasulj iz zaloge in kranjska klobasa. Zraven pa kruh in sveža zelenjava.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiMa Marč, al ko berem tvoj prispevek mi nekako pade na misel, da nažen vendar vraga babjega, ki vsak dan nekaj gnjavi...saj, kaj pa češ še z njo, deco ste naštepal, tega ne bi mogel sam na svet spravit, za drugo vse pa si tak majster, da dol padeš, no. ![]()
![]()
V eni drugi temi si napisal, da kulinariko že dolgo spremljaš, pa si se očitno zlagal, ker bi sicer vedel, da v to temo pišemo/pišejo, kaj skuhajo oz. skuhamo in ne sprašujemo po sposobnostih kuharskih virtuozov.
Midva bova pa danes jedla zelje in fižol. Pa jutri tudi.
OgnjičŠpageti z mesno polivko.Rdeč radič mešan z endivijo in
, česen itak. ![]()
kokošja juha z vlivanci, ragu iz jun. mesa, polenta, zelana solata, rdeča pesa, puding (brez sladkorja
) in pa mož v smehu nadoda:inzulin![]()
Domači svaljki in bolonjska omaka in mešana solata, kasneje puding od včeraj!
tanjajČebularji po receptu iz baze, peresniki in radičeva solata.
Lp
tonskKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Slivove rožice

Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem