V torek smo jedli odojka, pečen krompir, prebranac, zeljno in pesino solato, potico
V sredo špageti z mesno omako, zelena solata
včeraj piščančji frikase, pečen krompir z rožmarinom in solata nicoise
danes pečenice, kislo zelje in matevž
V torek smo jedli odojka, pečen krompir, prebranac, zeljno in pesino solato, potico
V sredo špageti z mesno omako, zelena solata
včeraj piščančji frikase, pečen krompir z rožmarinom in solata nicoise
danes pečenice, kislo zelje in matevž
Petek:
![]()
Pražena g. jetrca s čebulo in česnom; 
radič, motovilec, rukola; "kajla" kruha; ![]()
Pozdravček!
Danes puranji file v sirovi omaki in njoki, malo cvetače in mešana solata z rukolo.
Jutri sv. zrezki v omaki s šampinjoni, skutni štruklji in dušeno sladko zelje.
Lp
ursiii| mamamia je napisal/a: |
Mi pa danes steake, zraven pa ene hudo zanimive testenine, ki bi lahko bile tudi samostojna jed; pa repincl in radič za solato mamamia |
Mamamia, kakšne pa so te zanimive testenine? Izgledajo odlično!
Danes:
| mamamia je napisal/a: |
Mi pa danes steake, zraven pa ene hudo zanimive testenine, ki bi lahko bile tudi samostojna jed; pa repincl in radič za solato
|
mamamia, tako hudo malokrat se pojaviš na tej naši temi kosil, saj me tvoji steaki resnično nič ne prevzamejo, prav zanimive pa bi bile tvoje testenine za širšo javnost. Lahko kaj več napišeš o njih, kako zanimive so, ali pa je to tvoja skrivnost ??? Uživaj tudi takrat, ko je na vašem repertoarju tudi kaj bolj skromnega, pa lepe praznike želim ![]()
Danes: zelenjavna juha, palačinke brez jajc in mleka
Nimam jaz nikakršnih skrivnosti, testenine sem pa naredila takole (prilagojen recept iz ene knjige o kuhanju v voku).
Najprej sem skuhala polžke (ni bilo svedrčkov pri roki ...).
Potem sem na olivnem olju na hitro prepražila sesekljan česen in ingver ter drobno sesekljano čebulo. Dodala sem naribano lupini pomaranče in malo popražila. Potem sem dodala na manjše rezine narezano papriko, sesekljan paradižnik, malo saldkorja, nekaj žlic kečapa. Solila in poprala sem, dodala še nekaj žličk curryja in zalila s jušno osnovo. OGenj sem zmanjšala, pokrila in pustila na zmernem ognju kakih deset minut. Potem sem dodala malo sojine omake, pe malo curryja, da je bilo bolj okusno, in potem sem v to gosto omako vmešala kuhane testenine. Pa še malo curry za na vrh, nam je všeč tak okus, in nakoncu sem vse potresla s sesekljano mlado čebulo.
Tako zelo preprosto je to, okus pa res enkraten.
mamamia
Sreda: Golaž s testeninami in zelena solata.
Četrtek: Juha, kotleti v zelenjavni omaki z belim vinom, kromirjeve palačinke (no, latke), zeljna solata in snežne kepe.
Petek: Jota in rižev narastek.
Jutri: Njoki z ragujem in skleda motovilca.
Pipi MajSobota:
![]()
Ohrovtova čorbica s koščkom 
piščančjega meska
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Suzanine palačinke

Pecivo iz bučk