Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

msegov je napisal/a:

Moj dan danes pa je v znamenju sliv. Sem skuhala slivovo marmelado in naredila precej slivovih cmokov, ki bodo romali v skrinjo za uporabo pozimi.  Če utrujenost malo popusti bom naredila zvečer še jogurtovo pecivo s slivami in bananami.

Za kosilo je bil pa danes ričet in palačinke, ki so ostale od včeraj.

msegov

Jaz pa vedno zamrznem samo očiščene slive. Ko se odločim delati cmoke samo naredim testo  in dam v njih zamrznjene slive( isto delam z zamrznjemi jagodami, marelicami in borovnicami) in jih skuham. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 14. 2013 20:41

Hvala trixi za idejo. Jih bom nekaj zapakirala tudi tako. Ti že pripravljeni na kuhanje bodo pa za dni,ko bomo še posebej leni za kuhanje.

msegov

Muaaaaaa...DOBRO JUTRO MOJI DRAGI 
Petek:
- Domača paradižnikovo-bazilična (!?!?!? a sem slovnično pravilno napisal?) omaka
- durum špageti (Slo.izdelava in kvaliteta )
- popečena in na trakove narezana puranja prsa
- skleda mešane soljatke

Sobota: 
- Še drugi del domače omakice. Njam,njaaam
- Bali, rjavi riž (eden NAJ NAJ)
- popečeno in fiiiino začinjeno faširano meso. Vmešano v omakico
- skleda solatike s fižolom 

Danes:
- Boranja z božanskoooo fino govedino
- pire krompir
- polenta
- skleda mešane soljat

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Danes: goveja juha, pire krompir, stročji fižol s korenčkom v omaki, goveje meso iz juhe.

Popoldne pa spet slivove rezine iz baze.

Dober tek vsem in lepo nedeljsko popoldne želim!

naor

Včeraj po dolgem času piknik  - žar ( čevapi in perutke) in fižol s kislo smetano s krompirjem.

Danes pa klasika, goveja juha, pražen krompir, meso iz juhe, za mojega pa pečen piščanec in zelena solata. Kasneje pa sveži buhtlji.

tanjaj

Midva pa danes zelenjavno juho z domačimi rezanci

krompir z zeljem, pohana bedrca, pohani šampinjoni, bučke in malancane.

namesto solate pa kar malo domačega rozejčka.

Lepo nedeljo vsem.

irena

NEDELJA:          

Goveja juhica z domačimi rezanci; filana paprika, pire (krompir, rdeč fižol); zapečene skutno-kokosove palačinke:

Pozdravček!

@ naor, me je tvoje včerajšnje nedeljsko kosilo, malo pred košarko odneslo juhco kuhat in moram rečt, da naju je danes prav ogrela. Je bil pa v zamrzovalniku tako velik kos mesa, da sem ga v petih litrih vode kuhala, še bo "župca....", čeprav so jo ta-mladi dopoldan z veseljem prišli iskat

babka1951

MMM, kakšne slikice.

Jaz pa na kosilu pri tašči: pišč. juhica, pečen krompir in piščanec, solata - kumare

Skuhali pa so že 16 l marmelade - tu sem samo opazovalka in ne glavna akterka

majaos

Mi danes govejo juho z rezanci, riži biži, telečji trakci v omaki, piščančji trakci v omaki, zelena solata s koruzo in redkvicami . Sladica pa priboljški, ki sva jih dobila za rojstni dan - bajadera, bacci...in kozarček renskega rizlinga.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti