Baaabkaaa! To pa je
(hud razvrat) ![]()
![]()

Palačinke z gobami in ajdovo kašo
Baaabkaaa! To pa je
(hud razvrat) ![]()
![]()
Juha, hamburger, paprika s kajmakom, jajčevec s tržaško omako, kumarična solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Janis..recept ja nastal bolj po ogledu kaj je ostalo v hladilniku.
Krhko testo:30 dag moke,15 dag masla,1 celo jajce,1 rumenjak,sesekljan pehtran.Pečeš slepo peko,ohladiš,premažeš testo z rahlo stepenim beljakom.
Nadev:5 celih jajc+2 rumenjaka stepeš z 15 dag sladkorja,dodaš 20dag skute,3 dcl srednje stepene sladke smatane in sok 2 limon.
Ko je pita pečena jo prekriješ z stepenimi beljaki ki smo jim dodali sladkor v prahu in dobre 3 žlice fino sesekljanega pehtrana.Za 3-4 minute jo še zapečemo.
VrtejbenkaVrtejbenka, hvala
Še to me zanima: koliko časa pečeš potem pito z nadevom? Predvideva, da se še peče. 20 minut?
Danes bo pri nas zelenjavna juha (vse, kar lahko nabereš na vrtu) in palačinke s slivovo marmelado.
JJ ![]()
Me je dež prignal iz gozda, še ne vem, kaj bo za kosilo, sem dala predlog možu na izbiro:
gobova juha, gobova rižota, špageti z gobovo omako...vse je hitro narejeno in še ena solatka ![]()
TOREK:
![]()
Goveje-kurja juhica z zdrobovimi cmoki; sladko zelje s krompirjem v kosih, pečene perutničke, zelena solata s korenčkom; jabolčno-slivov zavitek:

Pozdravček!
Ja, babka, olive so polnjene z inčuni pa sem dve prerezal ( pričakojoč, da vidim ribo s glavo in repom ), ki jih lahko vidiš na sliki ( slikano stecialno za tebe ):
a ja: včeraj za kosilo riž s jurčki ( ostanek od nedelje ), danes pa prebranac s fižolom iz konzerve. Po videzu: to ni to, po okusu pa še kar.
ežojDanes pri nas spet kavra in palačinke....jed, ki v otroštvu ni šla v slast je sedaj odlična :)
zoyaa*Nedelja: Goveji zrezki v gobovi omaki, ocvrt krompirček, solata (rukola, zelena solata, fižol, paradižnik, česen).
Ponedeljek: Kebab (dolg dan, velika lakota).
Danes: Fižolova mineštra.
Pipi MajDanes:
refošk, voda, grozdje
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Palačinke z gobami in ajdovo kašo

Pistacijeve rolice