jedilnik se spet ponavlja sveže kuhana goveja juha s prepasiranim korenjem, kolerabo, zakuhanimi vlivanci, krompir na solato, govedina (fotoaparat ostal na Hrvaškem9
majaos
Svedri s parmezanovo kremo
jedilnik se spet ponavlja sveže kuhana goveja juha s prepasiranim korenjem, kolerabo, zakuhanimi vlivanci, krompir na solato, govedina (fotoaparat ostal na Hrvaškem9
majaosKaj je danes za en dan? AJAAAAAAA, eh
.
Torej. Jedilnik it is;
Nedelja:
- Reciklaža friđidera. Našel sem SARMO
- Domač mlad krompir v kosih + maslo + ogromnoooooo peteršilja
- Mešana soljat; STROČJI FIŽOL!!!
- deci rujnega
Ponedeljek:
- Boranija; ampak KURJA ![]()
(veliko premalo. Ostal lačen
)
- mešanica jajčnih in pz testeninik (njaaam)
- mešana soljat "ALLES DRUM UND DRAN"
- deci vinčeka
Torek:
Skorajda kopiranje gospoda Ežoja in njegovega pon.jedilnika
. Izostal je kuskus, dodana je bila TESTENINSKO-GRŠKA SOLATA s PRAAAAVIM FETA SIROM (![]()
).
Bili na obisku pri starših in imeli za to vreme in okolico z gozdom in pašniki NAJBOLJŠE MOŽNO KOSILO; Dobrote iz ŽARA
Dodal sem jim še piko na I, s včeraj pečenim:
1. LEŠNIKOV BISKVIT z BELJAKOVO KRONO; postrežen z slivovim džemom (lastna produkcija), naribanimi mandlji ter posipom puder cukra
2- MAKOV BISKVIT posipan le z puder cukrom
(Pecivo uspelo
. Kriterij je bil 2,5 let star Enej
. Otročički ne lažejo!!! Pohvalil ter izpraznil krožnik)
Sreda:
- Jajčno gobova omleta ( http://www.hoteatsandcoolreads.com/2013/06/mushroom-and-wild-ric ![]()
![]()
)
- Slasten rizi biziiiiiiiiiiii
- Bučkina omaka ( http://www.mojirecepti.com/recept/omaka-z-buckami.html ![]()
)
- Skleda soljat
- deci rujnega
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
| polarbear je napisal/a: |
Po kuhanju paradižnikove omake(v kletni inprovizirani kuhinji),špagetini picante con Habanero potem še 2 urno hlajenje z Bounty sladoledom
|
uf ja, tole se sliši pa slastno!! obožujem pekoče. res pa, da habaneroti niso moji najljubši čiliji. preveč sladkast, saden okus imajo. ampak ja, brez čilijev mi živeti ni :D. bird's eye in tud tele čili pip omake so mi zakon (oz. do sedaj smo imeli pure naga in bhut jolokia). ok, nakladam že. skratka, všeč mi je tvoje kosilo! ![]()
| 8X8 4X4 je napisal/a: |
Ražnjiči z bučkami in solata (berivka) s feta sirom
|
hehehe, tole je pa fotka dneva. se pravi si dal hrano na tla,se nagnil naprej in pofotkal?
zanimivo ![]()
SREDA:
Pečene perutničke, 
krompir v kosih,
bučkina omaka,
zeljna solata s korenčkom
Pozdravček!
Po dolgem času: Cmoki iz krompirjevega testa tokrat polnjeni z sladkimi breskvami... ![]()
![]()
Zdaj bo pa pasala še kaka kepica sladoled v senčki :)
DuracellDanes: Široki sveži rezanci s temno tartufato in skleda zelene solate.
leandrosVčeraj in še za danes ostalo - tortilje z zelenjavnim nadevom in okisan stročji fižol.
Lp
ursiiiDanes grem mim vaškeg ribnika ................, ah, kaj bi govoril, klasika:
jedilnica za lepo vreme še kar zaprta ( predvidoma bojo klimo zriktali do sobote, trenutno je tam 35,5 stopinjC.)
Pa to ni res...............škoda, da je ta vaški ribnik predaleč (v tej vročini) od mene. Bom šla jutri v sosednjo vas pogledat, če je v tistem ribniku kaj takega, mama že par dni sanja o sardelah......ampak, ribnik je majhen, se bojim, da "ne držijo sardel", čeprav mislim, da je iste firme kot ežojev ribnik.
Danes pri nas: po jutranjem potepu, malo po nakupih, pa na kavi pri eni znanki ( B., se ve), zvitki iz melancan v paradižnikovi omaki, pečeni v pečici, stročji fižol in krompir v kosih, zablejena z ocvirki.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svedri s parmezanovo kremo

Takosi iz vlečenega testa – s trgano govedino, salso in pico de gallo