Goveja juha z rezanci, pražen krompir, dunajski, mešana solata paradižnik, paprika, kumara, čebula.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Nadevani paradižniki po grško (Gemista)
Goveja juha z rezanci, pražen krompir, dunajski, mešana solata paradižnik, paprika, kumara, čebula.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiPečeni svinjski vrat iz hladilnika, vložena paprika babura - bo treba porabiti ozimnico. Juhica pa je bila že zjutraj-ajnprajn. Sedaj pa na relax pod brajdico, z
soka in
. In jamranje - kako že pravi naš Ežoj?
Ah, naj se že končno vrne, da bomo skupaj jamrali...
.
Nekaj prejšnjih dni kuhali drugi ( za mene ), danes, cesarsko kosilo:
pa sploh ne vem, zakaj se mu tako reče. No, celo kosilo je rahlo pokvarila kumarica, ki ni po evro standardih.
![]()
ežoj
Pri nas makaronova solata, jutri bo riževa, pojutrišnjem pa iz ajdove kaše :), potem bo pa menda konec te vročine pa se bo dalo tudi kaj skuhat...
aja včeraj pa sadna solata![]()
testeninca
Danes: vanilijev mlečni riž in
čaja
Juha, pečene perutničke, skutini cmoki, popraženi šampinjoni, stročji fižol v solati.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Pri nas danes , pasulj ,kranjska klobasa, saolata
in sladoled.
Milži
Danes testeninska solata,
jutri pa piščanec v omaki po indijsko, priloga bo rižek z korenčkom.
Lp
ursiiipečen krompir, pečene ribe, redkvica v solati
BalenkaNOM NOM NOOOOOOM, kakšna hrana, kakšne FOTOGRAFIJE, kakšne DOBROTE mojih pridnih soimenjakov in TOOOOLIKO IDEJ ![]()
VČERAJ:
- TESTENINE/POLŽKI; prve jajčne, druge pa pirine (nekje 80g) .
( Skuhane zjutraj, nato pa popražene na olivcu ( da hrusta en mau) v katerega sem prej vrgel 2 stroka česna. OBOŽUJEM ČESEN. Sploh v takšnih kombinacijah) ![]()
- puranje faširano; sprva obogateno s poprom/soljo/česnom nato papopečeno in podušeno na čebuli ter ogromno različnih začimb![]()
- podušena zelenjava (grah, korenček, por, brokoli, rdeča paprika, čebulj, koleraba) katero sem nato premešal s kombinacijo masla/olivca![]()
- velika skleda SOLJAT "ZA DOL PAST"--> kumara,paradižnik,koleraba,tardeči fižolček, sveži peteršilj,čebulj, 2 stroka česna![]()
DANES:
- Zdrobovi žličniki popečeni na maslu
- Zelenjavna omakica z vsem in svašta + popečenim kuhanim pršutom![]()
- Podušena mlada blitva
- velika skleda SOLJAT "ZA DOL PAST"![]()
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Nadevani paradižniki po grško (Gemista)

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso