Danes: fižolova enolončnica, biskvitni vaflji, domači cimetov sladoled

Kremna cvetačna juha
Danes: fižolova enolončnica, biskvitni vaflji, domači cimetov sladoled
Danes je bilo bolj pozno kosilo ![]()
to vsestransko testo je res kot en "lonček kuhaj", bolj ga rabim, več ga je ![]()
lp
mzmNi da ni
. Bolj vas prebiram bolj se mi širi nasmeh. Dobra papica, pozitivne misli, LE GRANDE posnete fotografije, vredne samega ŽNIDRŠIČA and co. Ežoj, ne ga toliko srat s temi fotkami, ker so tako "živo" predstavljenje, da me resno skrbi napad z vilicami in nožom na moj laptop. Tega brutalnega napada ne bi preživel, jaz pa dvomim da bi bilj zadovoljivo sit![]()
dragička: KLASIKA. Takoj me ponese v OŠ in prelepa leta brezskrbega otroštva ![]()
ežoj: AH, AH....meni ljubi RIŽ in KORUZA,GRAH
. In vse tako lepo aranžirano!! Tisto vino pa priča o vrhunskosti VATIKANSKIH vonogradnikov. Avtomatsko slina v litrih
. Losos pravite? Jaz pa kar menjam za puranja prsa ali pa
BREMZO (bedračo
)
Sreda:
- Zelenjavna omaka (Pohorske posušene gobe, zelena/rdeča paprika, bučke, domača para.omaka...)
- Popečeni zdrobovi žličniki
- Miny polžki ala italija ( olivno olje, OGROMNO ČEŠNA, nato pa vmešani polžki in rahlo popečeni)
- Gorčica
- VELIKA SKLEDA SOLJAT
Četrtek:
Deževna Ljubljana, čvekanje, kofetkanje v ZVEZDI (
; če že, pol že
), VAMPI v Medvodah, domač upognjenec, razni oreščki, skleda čaja, moja draga tetka in pozabljen DEŽNIK, ter prelep VOLNEN PULOVER še kar naprej ostajata pozabljena![]()
Danes:
- Koruzni zdrob z slanino
- gobova omaka
- Skleda mega SOLJATKE!
Včeraj smo imeli skoraj zimsko kosilo
No pa saj je vreme čisto tako![]()
Pečena krvavica (zadnja iz skrinje), pire krompir in dušeno sladko zelje.
Zdaj pa prosim za SONCE, tega gnilega vremena imam čez glavo!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes sem na dopustu, vreme je ravno prav za kuhanje, pa si lahko privoščim: burginjonska govedina, špecli, solata z avokadom, jagodna torta.
SonjaDanes bo, glih kar ![]()
goveja juha z domačo ribano kašo, tenstan krompir in mesek iz juhe, zelena solata iz hribovskega vrta, čist bio, še rdeče redkvice sesekljam in zabelim, testo za kruhek vzhaja, joj neeeee, že kipi.... odhajam ![]()
Pripravljam mesno omako za špagete, pa še na vrt po solatko in rukolo moram skočit ![]()
Danes paštašuta,solata in zadnji koščki včerajšne jagodne torte.
Danes pri meni: lanč of hiz mađesti emperor of nevemčesa, ali po naše cesarsko kosilo.
bodite pozorni na kartonsko buteljko iz.............. saj že veste čigave kleti.
Matr, ti emperori res znajo uživat ( kajo bo, ko jim grozi zmanjšanje apanaže za 30%, bomo še videli).
Pa drugač, na japonskem so delali raziskavo najboljših rib. na prvem mestu je srdela, na drugem skuša, pol pride nekaj praznih mest, na desetem mestu so škampi, pol spet nekaj praznih mest, na dvajsetem mestu so list, zubatec..........
No, resnici na ljubo, za to raziskavo nisem slišal, vendar sem prepričan, da bi izidi bili takšni.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes pri nas: majhen košček telečjega plečeta in košček piščanca, zelenjavni riž, rdeča pesa, zeljna solata
Za jutri je že padla odločitev- mož mora itak v službo v Ljubljano in midva z sinom prideva za njim. Gremo pogledat Rudolpha na Kongresni trg in če bomo še lačni na pizzo v Parmo.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kremna cvetačna juha

Sadne rezine s slivami