Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ja Anja, letos, ker je tako vreme so malo pozni, so pa odlični v frtalji  in v rižoti. In pravkar je zacvetel še divji por, ki sicer ni tako sočen, je pa prav tako dišeč in okusen. Verjetno raste povsod po Sloveniji - ko se dokopljem do fotoaparata, ga bom poslikala - ampak najbrž ga tako kot rukole, regrata in portulaka poleti nihče ne pobira.

Škoda, okusno v solati in v mineštri. 

nola

SREDA:

krompirjev golaž-Migla, zelena solata in sladice od ponedljka.

nola je napisal/a:

Ja Anja, letos, ker je tako vreme so malo pozni, so pa odlični v frtalji  in v rižoti. In pravkar je zacvetel še divji por, ki sicer ni tako sočen, je pa prav tako dišeč in okusen. Verjetno raste povsod po Sloveniji - ko se dokopljem do fotoaparata, ga bom poslikala - ampak najbrž ga tako kot rukole, regrata in portulaka poleti nihče ne pobira.

Škoda, okusno v solati in v mineštri.
nola

Z veseljem ga pobiramo, pa v jeseni na otokih Jadrana tudi, tisti je še posebej dober, je s pogledom na morje

mzm

Takšen je ja, ampak tale pa ni letošnji, ali pač? Lepa fotka, kakorkoli, no tole zel sem imela v mislih (in seveda v kastroli)

nola

Ne, ta je od zadnje jeseni (bil).

lp

mzm

Nekaj brskam po eni knjigi o fotografiranju, pa piše: slikanje kosila na mzm način. Evo, to je to:

ežoj

Danes je zelenjavna mineštra ter okisano meso iz juhe z čebulo in papriko.

Vrtejbenka

Pon.: Goveji zvitki z šunko in sirom v smetanovi omaki, pire krompir, solata

Tor.: Golaž, krompirjevi svaljki, solata berivka

Sre.: pohane bučke, krompirjeva solata

lučica

Poglej Ežoj, ravnokar sem premišljevla, da po tako raznovrstnem zajtrku, pri tebi danes ne bo kosila, pa sem se zmotila: juhico na desni, sploh nisem opazila, pire na levi sem postrgala, ponvica je bila dotalno čista brez pomivanja, tista jetrčka zgoraj so pa sploh oh in sploh, upam, da se nisem zmotila... Trixi, po dolgem času smo pričakali slikice, neizmerno sem vesela, da ti je uspelo, drži se deklica

babka1951

Danes: gosta zelenjavna juha in palačinke

babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti