Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: puranji koščki z zelenja, pražen krompir, solata

breskva

Pri nas danes: goveja juha z rezanci, čevapčiči, za prilogo pa skuta s kislo smetano, drobno nasekljano čebulo in paradižnikom, začinjeno s soljo in poprom, prelito pa z bučnim oljem.

Ker sem skuhala kar velik lonec juhe, sem je  malo prihranila še za jutri, ostalo pa skupaj z mesom peljala k mojim staršem. Je bila mama zelo vesela.

InesNina

Sobota....Makarončkov narastek s sirom ,Bolognez omako,zapečeno v pečiciali po domače makaronflajš:),za sladico sem našla idejo v bazi Gozdna pravljica....jaz sem delala z višnjami...

lp goga

Danes: goveji golaž, zakamufliran v divjačinskega

skleda radiča s krompirjem, teran

rebecca je napisal/a:

mzm, hvala za nasvet, tega pa nisem vedela

"Stressed is desserts spelled backwards!"

Prosim, vsaj enkrat, pa čeprav slučajno, ti damo nekaj v zameno za vso tvojo nesebično pomoč.

lp

mzm

mišzmoke je napisal/a:

Vrtejbenka je napisal/a:

Kako lahko pomanjšam slikice,da ne bi oddajala tako velike na tem forumu?

Vrtejbenka

MBrando, hvala , pomoč vračam Vrtejbenki

Torej, soseda, pod slikico v shrambi imaš ime le te, desno v istem okvirčku je puščica, klikni in pojdi v "uredi", tam pa v "spremeni velikost" , ali nekaj podobnega, naprej boš najbrž znala, če ne, gremo jutri dalje

lp

p.s. na, pa imaš še lažjo obliko po zaslugi rebecce, meni je ob prenosu fajn kar v shrambi nadaljevat.

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 23. 2013 14:42

Kdor tole pojasnilo razume mu plačam pijačo ( rebecca ti že imaš pijačo v dobrem ).

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 23. 2013 20:52

danes: pečen fižol, rjav riž,  piščančja prsa na žaru, zelje na solato

mali kuhar

, a meni tud plačaš pijačo, ežoj? Vse razumem!

A ti kaj razložim ?

lp

mzm

Včeraj pa namesto PO PLANU, le po NAVDIHU! Tale moja maman in njen major 

UPDATE:
Skomandiran na Tinje, sem bil pitan od drage MAMAN :
- Gobov golaž (nesel zraven, ker to se ne sme predolgo hranit. Ni špasa z gobicami!)
- Zelenjavno/mesna omleta (različna zelenjava; od cvetače, do zelene in vse vmes + mleta govedina)
- skleda hrustljave solate s feta sirom

POROČILO za včerejšno ČAJANKO:
- Domači zeliščni čaj (za vsako bolezen rožica raste)
- Zeleni čaj
- marmeladini žepki (prišparani za majorja in njegovo ženo. Moji so jih zmazali v enem večeru ob filmu. Nič več ne pustim zgoraj )
- Zdrobovo pecivo z grobo mletimi oreščki in jabolkami ter posipano z vanilij puder cukrom. (za sebe si ga ne posipam. Tako sooooćno, rahlo. Uff ufff)---> Same pohvale...bil sem ponovno takooooo PONOSEN in SREČEN. Vsaj nekaj, kar mi gre v življenju 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Danes bo bolj slavnostno kosilo, saj s fantom ob vselitvi gostiva najina brata s partnericama in malih navihancem.

Za začetek bomo nazdravili s šampanjcem, za zraven pa sem pripravila gorgonzolin namaz, katerega bom postregla ob krekerjih.

Sledi goveja juha.

Mesni del: parmezanova pečenka (piščančje meso), pohana svinjska prata, meso iz juhe.

Priloge: brokolijeva lazanja, maslen riž.

Solata: berivka s fižolom.

Sladica: panna cotta z gozdnimi sadeži, spekla pa sem tudi biskvit z višnjami in vanilijevim pudingom.

La_Rosa

Uuul La_Rosa, tole je pa res cela pojedina!

Pri nas danes goveja juha s širokimi rezanci, pražen krompir, meso iz juhe, endivija in kitajsko zelje s fižolom, balzamičnim kisom in bučnim oljem, za sladico pa še vatikanski kruh

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti