Danes: puranji koščki z zelenja, pražen krompir, solata
breskva
Biskvit s slivami
Danes: puranji koščki z zelenja, pražen krompir, solata
breskvaPri nas danes: goveja juha z rezanci, čevapčiči, za prilogo pa skuta s kislo smetano, drobno nasekljano čebulo in paradižnikom, začinjeno s soljo in poprom, prelito pa z bučnim oljem.
Ker sem skuhala kar velik lonec juhe, sem je malo prihranila še za jutri, ostalo pa skupaj z mesom peljala k mojim staršem. Je bila mama zelo vesela.
InesNinaSobota....Makarončkov narastek s sirom ,Bolognez omako,zapečeno v pečiciali po domače makaronflajš:),za sladico sem našla idejo v bazi Gozdna pravljica....jaz sem delala z višnjami...
Danes: goveji golaž, zakamufliran v divjačinskega
skleda radiča s krompirjem, teran
| rebecca je napisal/a: |
mzm, hvala za nasvet, tega pa nisem vedela "Stressed is desserts spelled backwards!" |
Prosim, vsaj enkrat, pa čeprav slučajno, ti damo nekaj v zameno za vso tvojo nesebično pomoč
.
lp
mzm| mišzmoke je napisal/a: | ||
MBrando, hvala Torej, soseda, pod slikico v shrambi imaš ime le te, desno v istem okvirčku je puščica, klikni in pojdi v "uredi", tam pa v "spremeni velikost" , ali nekaj podobnega, naprej boš najbrž znala, če ne, gremo jutri dalje lp p.s. na, pa imaš še lažjo obliko po zaslugi rebecce
|
Kdor tole pojasnilo razume mu plačam pijačo ( rebecca ti že imaš pijačo v dobrem ).
ežoj
danes: pečen fižol, rjav riž, piščančja prsa na žaru, zelje na solato
mali kuhar
, a meni tud plačaš pijačo, ežoj? Vse razumem!
A ti kaj razložim
?
lp
mzmVčeraj pa namesto PO PLANU, le po NAVDIHU! Tale moja maman in njen major ![]()
UPDATE:
Skomandiran na Tinje, sem bil pitan od drage MAMAN :
- Gobov golaž (nesel zraven, ker to se ne sme predolgo hranit. Ni špasa z gobicami!)
- Zelenjavno/mesna omleta (različna zelenjava; od cvetače, do zelene in vse vmes + mleta govedina)
- skleda hrustljave solate s feta sirom
POROČILO za včerejšno ČAJANKO:
- Domači zeliščni čaj (za vsako bolezen rožica raste)
- Zeleni čaj
- marmeladini žepki (prišparani za majorja in njegovo ženo. Moji so jih zmazali v enem večeru ob filmu. Nič več ne pustim zgoraj
)
- Zdrobovo pecivo z grobo mletimi oreščki in jabolkami ter posipano z vanilij puder cukrom. (za sebe si ga ne posipam. Tako sooooćno, rahlo. Uff ufff)---> Same pohvale...bil sem ponovno takooooo PONOSEN in SREČEN. Vsaj nekaj, kar mi gre v življenju ![]()
![]()
Danes bo bolj slavnostno kosilo, saj s fantom ob vselitvi gostiva najina brata s partnericama in malih navihancem.
Za začetek bomo nazdravili s šampanjcem, za zraven pa sem pripravila gorgonzolin namaz, katerega bom postregla ob krekerjih.
Sledi goveja juha.
Mesni del: parmezanova pečenka (piščančje meso), pohana svinjska prata, meso iz juhe.
Priloge: brokolijeva lazanja, maslen riž.
Solata: berivka s fižolom.
Sladica: panna cotta z gozdnimi sadeži, spekla pa sem tudi biskvit z višnjami in vanilijevim pudingom. ![]()
Uuul La_Rosa, tole je pa res cela pojedina! ![]()
Pri nas danes goveja juha s širokimi rezanci, pražen krompir, meso iz juhe, endivija in kitajsko zelje s fižolom, balzamičnim kisom in bučnim oljem, za sladico pa še vatikanski kruh ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Biskvit s slivami

Bučni pire iz rumene buče