Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

segedin golaž in ajdovi žganci

Balenka

danes: mariniran piščanec in pečena koleraba

mali kuhar

Torek: Večerja s prijatelji v lokalni betuli, vsak je jedel nekaj drugega in ker vem, kdo je glavni chef, sem naročila nekaj, kar za živo ne bi jedla kje drugje: Gres in škampe. (najraje bi kar obraz potunkala v skodelo, tok je bilo dobro in kremasto in dišeče), dragi je imel ovčji pot roast (ali osso buco) z neko zelenjavo. Za predjed košček sashimi tune, prav fletno popečene, kot se za tako tuno spodobi; nekaj kolobarčkov kalamarov in ena jakobova pokrovača. Pol moje porcije gresa s škampi je šlo z mano domov in je v zmrzovalniku za "hude čase".  Pri nas doma: za desert kruhov narastek z bučo in viskijevo omako, vino in klepet.

Sreda: Saj imamo res radi tele naše prijatelje iz EU, ampak nacrtajo se ravno okrog zahvalnega dne: Peljali smo jih na naš barbeque v najbolj znan lokal v mestu. Ne da smo samo jedli , danes se počutimo .

Četrtek ali "Happy turkey day": Puran, nenadevan, rustikalni pire krompir, slan kruhov narastek, zelen fižol na gobovi omaki, brusnična omaka (s pomarančnim sokom, rjavim sladkorjem in ingverjem), za desert isto kot v torek plus štrudelj.  Slednjega je toliko, da ga moram peči v dveh rundah!  

Zdaj se en teden ne bom oglašala, ker dragi bo moral poskrbeti sam zase, jaz se bom pa postila s solatami. Hudir je, če si navajen jesti ko , potem pa dva dni zapored VELIKO preveč poješ. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 22.nov 2012 16:49

Happy turkey day še naprej! Mi pa uživamo, ko beremo takele happy poste.

naor

Danes: nedolžna jota, kakijeva pena (kakija mi je škoda obdelovat, a na posebno željo, no, naj ji bo)

lp

mzm

irena in tedyka, hvala za nasvete, vidi se, da sem še mlad znanstvenik ( raziskovalec ), morda me res tokrat ne bodo sprejeli med akademike. No, bo pa drugič priložnost, saj sem še mlad.

Danes pri meni:

Kaj, ste mislili, da bom omako od včeraj dal mucam?

Pa, katti, kaj pa ti je tisto na levi sliki?

ežoj

Danes morska rižota in endivija.

Včeraj čevapi z zenfom in čebulo, endivija.

Rdič nam je pošel, trenutno smo na endiviji, ko poide še ta, nam ostane še motovilc.
Zaenkrat nam še ni hudega!

Vilma

kosilo: goveji zrezki v omaki, pire, rdeča pesa

večerja: jabolka, kuhana na pari, v poštev pride tudi čokolino:)

majaos

Korenček v solati, popečena bageta z guacamole omako. Jutri kako lahko kosilo, zvečer imamo namreč večerjo v mehiški.

aby

Sreda: Prežganka (mamina, najboljšsa. Hvala maman
KusBIZI z a lot of curry, pol glave kuhane cvetače, prelite z olivcem, zelen sveži feferon

Včeraj: Na podaljšanem vikendu oz. dopustu pri družini v LJ. Tetka je v sferah ozvezdja, joge, orientalskega plesa, zatorej je pri njej papcat vedno pravo doživetje.
Gosta zelenjavna juhica (vse sestavine domače. Nekaj iz lastnega primorskega vrta, nekaj iz tržnice) bio eko, ali obratno.Kako sedaj?!?! + file morske SPAKE (majkemi. Prvič jedel in kar po prvem grižljaju sem jo okronal za mojo TOP nom nom ribico), eko bio krompir ter domača blitva (no, več krompira kot blitve, zatorej sem pojedel le žlico tega) + skleda domače zelene soljat v kombinaciji z radičem ter prelita z lokalno primorskim balzamičnim kisom. Uff ufff

Danes: Ostanek fiiine juhe + polnozrnati kuskus...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti