danes za kosilo: bujta repa, kruh
dolenc52
Grillita s čevapčiči na BBQ in grški način
danes za kosilo: bujta repa, kruh
dolenc52Včeraj je bilo za ožjo družinsko skupnost: rizi-bizi, ocvrte perutke, za najmlajše malo pomfrija, zelena solata.
Danes pa: špageti in bolonjska omaka, motovilec.
tanjajPri nas pa repa, prva letos domača,
in pa seveda domač kruh.
irena66Pri nama pa danes brokoli krem juha ( domača) in pirine palačinke.
![]()
naor
Ponedeljek- gobova juha in gobov paprikaš, pire krompir.
Torek -sladko zelje, za mesojedce še hrenovka,
Danes -zelenjavna juha in zeljove flikice.
lp, pinka![]()
Piščančja obara z žličniki, kruh.
rosieponedeljek: puran v naravni omaki, testenine, solata
včeraj: sendvič
danes: ogromna skleda mešane solate in kruh
Mamka BršljankaDanes pri nas: lignji skoraj po egejsko, srednje ozki rezanci, domač breskov kompot
Ponedeljek: rižota z grahom in korenčkom
Torek: sarme
Sreda: sarme / jota
Četrtek: (verjetno) jota
Petek: čufte in pire krompir
JJDanes pri meni, ( skor ) nič, kosila, sam delo, sicer kot samostojni raziskovalec ( menda bojo sprejemali nove člane akademije znanosti, pa bodo pregledovali raziskovalno delo ). Kot morda veste, nekaj dni nazaj bi skor lačen ostal, pa se odločim za raziskovalno delo.
Predmet raziskave: frčafele ( ali kaj podobnega, bom pol preberal, kako je prav ).
Za raziskavo se dovoli porabiti 3x po 50 gr. frčafel ( ali kaj so že ). Za znanstvenika, ki bo vodil raziskavo se dovoli ena kartonska buteljka belega vina. Pripravi se tudi ustrezna omaka.
Evo, priprava, odtehtanih po 50 gr, frčafel različnih proizvajalcev, sedaj se kuhajo:
Začetek raziskave, pripravljene frčafele:
Konec raziskave je videti tako:
raziskovalcu je možno zameriti neracionalno rabo sredstev ( pripravljeno preveč omake )
sklep:
preizkušene frčafele treh proizvajalcev. Vsi proizvajalci imajo čist za nič tehnologe:
colombinove frčafele, naj bi se kuhale 13- 15 min, po 35 minutah so še kar al dente.
pečjakove naj bi se kuhale 6 - 8 min, po 20 min. so še skor al dente.
od barile naj bi se kuhale 10 min, po 20 min. so še kar al dente ( *ebo jih al dente ).
ocena kvalitete ( lestvica 0 - 10 ): colombin 6, Barila 7, pečjak 8 ( no, no, a ste to videli od pečjaka, pa ne bi bilo slabo če bi mal požvenketali z mošnjičkom ( pa drugi tudi, za znanost )).
Ocena je seveda moja in je ( verjetno ) subjektivna, čeprav sem naredil slepi preizkus ( to mi, znanstveniki zmeraj delamo, gre za to, da zapreš oči in si rečeš, ja saj imam prav, evo, s zaprtimi očmi je tisto najboljše, ja znanstvena metoda pač ).
Prihodnjič se oglasim s razglednico iz akademije znanosti.
![]()
![]()
![]()
ežoj
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Grillita s čevapčiči na BBQ in grški način

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom