Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes: raca v pečici s krompirjem

mali kuhar

SOBOTA:

Martinovo kosilo (na terenu).

NEDELJA:

Bučna juhica; pečen jagenjček, ščipanci v vinski omaki; zelena solata; ponovno jabolčni zavitek:

Pozdravček!

Danes bo nujno goveja juha z domačimi rezanci in ostanki od včeraj, malo mlincev, rdečega zelja in piščanca ter makov biskvit z jabolki.

tanjaj

Pikantna gosta čorbica z lečo,mungo fižolom,brokolijem,korenčkom in zadnjimi letošnjmi svežimi čiliji.

V pečici so še skutne palačinke,tako da me tale prepoved mesa sploh več ne prizadene....

polarbear

Danes:

A, da bi škamp pregnal žabico ( pa sploh ni uboga )? Ankol!

Pa drugač, tega se krompirja prav bojim, od kdaj je Nola razlagala kako se mu pravilno  reče ( jaz tega nikoli ne vem, mi, ki smo se v šoli učili francosko ).

Serviet ste opazili je pi....., ma zelen s pikami.

Onega bteljčnega vina ( iz kartonskih buteljk ) mi je zmanjkalo, pa se moram matrat s tole brozgo. No, bom že zdržal.

ežoj

Danes je telečja pečenka, špinača in polnozrnat riž

radič in mlad teran, ki od danes lahko nosi to ime

lp

mzm

Pri nas doma danes v znamenju Martina, čeprav ga prav v naši ožji družini ni. Kjub temu pa paše in še kaj zraven:

juha z rezanci in ,

govedina in pečena ,

mlinci in pražen ,

rdeče zelje in endivija,

in domači piškoti.

Balenka

Pri nas: Poprova raca z rdečim vinom, mlinci in solata za mesojedce, ter zelenjavna juha z mlinci zame.

Vesnuska

danes: bučna juha, pečena  ,dušeno rdeče zelje z jabolki, mlinci, pražen , malinine rezine, 

breskva

katti je napisal/a:

Riba ni bila surova, meso je kar razpadalo, ampak..... Jaz nikol ne vem kako naj to spečem v pečici? V ponvi, v olju gre, tako pa ne. Improviziram. . Danes sem na peki papirju, na začetku sem imela celo zavit.

Sem mela pomisleke ali naj sliko sploh objavim, no pa mogoče pade kakšen dober nasvet.

katti

katti, za pečen izgled ribe jo jaz spečem na nizkem pekaču, lepo naoljeno z obeh strani, nasoljeno in začinjeno z rožmarinom, na srednjem vodilu pečice na 230°C. Koliko časa pa res ne vem, ko je pečena, to opaziš Včasih jo za konec dam še pod žar za kakšno minutko.

zverinica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti