Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes: lazanja

mali kuhar

Ežoj, vse je odvisno od veličine ribe, nastavitve pečice in pekača. Če pečeš 25 dkg ribico je čisto dovolj , za večjo pa malo več. Če ni primerne barve pač podaljšaš. Ampak, po mojih 20 letnih izkušnjahnz ribami je treba zelo paziti, da ni prepečena in ostaja sočna.  

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: dušene gobe s piro, puranji zrezek, radič z jajčki

breskva

Danes:

ežoj

Včeraj s pridihom martinovega: pečene piščančje prsi, dušeno rdeče zelje z jabolki in pire krompir za tiste, ki jim zelje ni bilo dovolj.

Danes škampi na buzaro in za sladico jabolčna pita.

Ninja24

Sporočilo je spremenil(a) Ninja24 dne 11.nov 2012 07:38

Bravo, Ežoj! Jaz se ne morem pohvaliti z Martinovo večerjo, ker sem se le potepala po deželi Dolenjski. No, lačna tudi nisem bila.

Danes pa bo goveja župca po zelo dolgem času, krvavica in radič z domačega vrta.

Vsem želim prijetno martinovanje!  

naor

Danes tašča peče gos in raco, oboje v pečici, gos nadevana. Mlinci, pražen krompir in rdeče zelje (jaz ga ne maram, razen surovega v solati, kot je že ena pred menoj napisala), solate. Tradicija, ki se ji ne iznverimo. No, ene dva krat nam je mladim uspelo prepričan starejši del družine, pa smo naredili raco v pomarančni omaki in je bilo sicer ok, ampak smo potem znova prešli na klasiko.

mamamia

Pri nas je bila pa včeraj marinirana raca (mango, čebula, med, oljčno olje, balzamični kis, malenkost čilija), pečen krompir, zelenjava na pari, solate, kupi slaščic, skratka, Martinovo kosilo malo prej in malenkost drugače, pa zato ni slabše. 

Sonja

ežoj, lepo ti je uspelo , res si se potrudil in mislim, da si z mesom še za danes preskrbljen,lep pozdrav

babka1951

danes: goveja juha, kamor je stopila tudi ena kura se že kuha, notri bo ribana kaša, riž z grahom in korenjem, meso iz juhe, cvetača v solati in gibanica še od včeraj, pol se bomo pa crkljali

babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti