PETEK:
Korenčkov pire, špinača, oslič in osličev file, zelena solata:

Pozdravček!
PETEK:
Korenčkov pire, špinača, oslič in osličev file, zelena solata:

Pozdravček!
Pri nas danes makaroni z dvema različnima omakama- mesno in paradižnikovo, zelena solata
Jutri: goveja juha z rezanci (domači od mojega ustvarjanja včeraj), telečji file, pražen krompir, kuhan brokoli, mešana solata
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
pečeni puranji zrezki
pečeni makaroni
solata
čokoladna torta z jagodami
Danes: Tanka kot papir pizza Margherita originale iz polnozrnate moke + skleda mešane solate
Jutri: Paradižnikova juha, solata z mozarello ali pa nekaj iz bučk. We shall see!
Krompirjeva zloženka z mletim mesom, solata

Sladica: ena ura toning Zumbe potem pa še power aerobika :)
BojancaPri meni danes čorba od čemaža, ma, pomladanska poezija :
ah, kaj vam to govorim, vas bolj zanima kolk golov zabije Mesi, kot poezija. A se spomnite, one pesmi od prej? Nobeden ni uganil kateri pesnik je tisto spesnil. Pa vam bom mal pomagal: pesma je Amsterdam, in ni je napisal niti Lorca niti Puškin, morda je Rilke ali Majakovski? Evo še nekaj verzov iste pesmi in refren:
Kučići po ulicama kaku
cipelo sam umaz o govancom
oče da me grizajo u mraku
da se ne bi osečalo strancom
in refren:
U kafanu pušu marihuanu
ili neku drogu piju s nogu
te sam noći spavalo pod šankom
da se ne bi osećalo strankom.
A kdo morda ve? Pa ne bo valda miška, da šeta mojom ulicom?
Žal je v foring lengviđizu, bi je bilo treba prepesnit.
ežoj
Aha, a kar Amsterdam. Le od kod ti ta pesem?
Danes pri nas po petkovo skromono, a dobro, izpod kuhalnice mame: paradižnikova juha z domačimi rezanci, skuten palačinke iz pečice. Sir za pokušino, od velikega hlebca, sem odkrila industrijsko trgovino Pomurka v prestolnici...sem si jo do podrobnosti ogledala in se pogovorila s prodajalko, izjemno prijazna je, moram reči, ker se je taka ploha ![]()
ulila, da......sem raje počakala ![]()
Saj bi recitirala kakšno o jagnjetu, pa se bojim ![]()
zraven še skleda zelene solate
, pa samo čevlji mi manjkajo, da idem tvojom ulicom, ežoj!
lp
mzm
danes je bila bučkina juha in njoki s sirovo omako :)
ZuckerfeeEžoj to poje Riblja čorba - Amsterdam. Kaj dobim za nagrado? Prava pesem zate, rad potuješ, pa tudi ribjo čorbo imaš pogosto na mizi.
minka2Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento

Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi