Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: Že omenjeno v prejšnem postu :>
Vikend projekt: 3 različne vrste keksov.
Trenutno: počiva testo za POLNOVREDNE ROŽIČEVE KEKSE
V pripravi so: ČAJNI SCONES

Jutri: Slivovi in marelični domači cmoki iz polnozrnate moke posipani z makom v sladkorju, domači kompot

Zjutraj pa še naredim: Chocolate chip cookies z koščki čokolade in grobo mleto morsko soljo

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 21. 2012 07:14

Pijana tuna po toskansko, njoki in zelena solata.

Tinky Binky

SOBOTA:

Goveja juhica; riž posut s korenčkom, grah v omaki, nadevan puranji zrezek - paniran; zelena solata; rolada:

Pozdravček!

Goveja juha, pire krompir, korenčekova omaka in govedina iz juhe. Pa zelena solata.

Vilma

Lazanja in kislo zelje v solati.

msegov

danes sem naredila odlično musako iz baze(musaka tedy),ki naj pripomnem da je po mojem mnenju in mnenju domačih najboljša musaka do sedaj :) zraven pa velika skleda motovilca :D

sabinčica

Pozdravljeni!

danes za kosilo

sarma

za sladico

babičina dobrota, kavica

dolenc52

Danes sva imela na obisku eno mlado družinico, pojedli smo: mini kanapeje s sirom in suhim sadjem, rolado iz oreščkov z nadevom iz lososa in philadelphia sira, sir v marinadi iz kaper, domače štručke. Glavna jed: pastičo iz paradižnikov in riža z nekaj mocarele, zapečen do hrustljavega v pečici. Sadna solata, in za neuničljive še millefoglie tortica. Za vse pa kavica. 

LP

Saša

Glede poezije je tako: nobeden ( a ) ni uganil, kaže, da nič ne poznate poete, še najbližje je bila minka druga ( kaj je bilo s prvo pa nič ne vemo ). Torej minka, dobila si enotedenski tečaj pri meni ( seveda brezplačno ), lahko je začetni ali nadaljevalni ( preizkus znanja, da vidimo v katero skupino pašeš, je tudi zastonj ). Začne se koncem maja, ko bo vreme mal bolj toplo..........

Pri meni danes:

torej, od tiste pomladanske poezije mi je ostalo pol krožnika, pa sem zravn naredil eno špecialiteto ( tist svetlo rjavo zadaj ), je mal težko razložit, postopek izdelave je zelo zahtevn ( sestavine niti ne, krompir, jajce, čebula in mal moke in začimbe ), rabiš specialno pripravo za naribat krompir na " ta pravo velikost "............ ma ne da se pojasnit, naj povem kolk je zadeva zahtevna, tudi med poklicnimi kuharji to redko kdo dela. Sam sem ga polomil na koncu pri začimbah: pozabil sem dat po eno žličko kurkume, ingverja in cimeta. No, bom zapomnil za drugič ( uf, pa sojina omaka bi tudi pasala..................... ).

Pa, če že omenjam poezijo, una pesem ( men se zdi, da se temu žanru reče lirika ) gre pa takole:

Ovde vopšte nema Holandezi

sve arapi crnci i kinezi

tu ljudovi vopšte ne spavaju

samo piču i zajebavaju.

Svuda gužva frka i krkljanac

nemaš pojma ko je ovde stranac

postalo sam jedan amsterdamac

da se ne bi osečalo stranac.

Eh miška, miška

ti me mnogo zezaš i okolo švrljaš

bogami me ne znaš, pa će da nadrljaš

zato nemoj da ideš mojom ulicom

kajti v moji ulici, cuckoti po cesti kako

paziti bi mogla na stopinjo vsako

izognit bi se mogla številnim govancom

( da se ne bi osečala strancom )

zato, nemoj da ideš mojom ulicom.

ežoj

...sem zamudila tekmovanje? ahhhh 

Če se vam zahoče fastfood-a, imajo japončki predlog: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded  Jaz pa sem ob tem dobila idejo od kje so tako drobceni  

No pri nas bo pa danes zelenjavna rižota, rdeča pesa, potem pa ob kavi potička od velike noči (malo je je bilo pravočasno pospravljeno v skrinjo). Jutri pa spet 'tradicionalno' nedeljsko kosilo, torej tortilje 

OlivaB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti