Glede poezije je tako: nobeden ( a ) ni uganil, kaže, da nič ne poznate poete, še najbližje je bila minka druga ( kaj je bilo s prvo pa nič ne vemo ). Torej minka, dobila si enotedenski tečaj pri meni ( seveda brezplačno ), lahko je začetni ali nadaljevalni ( preizkus znanja, da vidimo v katero skupino pašeš, je tudi zastonj ). Začne se koncem maja, ko bo vreme mal bolj toplo..........
Pri meni danes:

torej, od tiste pomladanske poezije mi je ostalo pol krožnika, pa sem zravn naredil eno špecialiteto ( tist svetlo rjavo zadaj ), je mal težko razložit, postopek izdelave je zelo zahtevn ( sestavine niti ne, krompir, jajce, čebula in mal moke in začimbe ), rabiš specialno pripravo za naribat krompir na " ta pravo velikost "............ ma ne da se pojasnit, naj povem kolk je zadeva zahtevna, tudi med poklicnimi kuharji to redko kdo dela. Sam sem ga polomil na koncu pri začimbah: pozabil sem dat po eno žličko kurkume, ingverja in cimeta. No, bom zapomnil za drugič ( uf, pa sojina omaka bi tudi pasala..................... ).
Pa, če že omenjam poezijo, una pesem ( men se zdi, da se temu žanru reče lirika ) gre pa takole:
Ovde vopšte nema Holandezi
sve arapi crnci i kinezi
tu ljudovi vopšte ne spavaju
samo piču i zajebavaju.
Svuda gužva frka i krkljanac
nemaš pojma ko je ovde stranac
postalo sam jedan amsterdamac
da se ne bi osečalo stranac.
Eh miška, miška
ti me mnogo zezaš i okolo švrljaš
bogami me ne znaš, pa će da nadrljaš
zato nemoj da ideš mojom ulicom