Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj: rižotka z bučkami, repki rakcev, šarglji + solata pa je ni na fotki  

leandros

Danes pri meni: pasulj

ja, ja, včeraj je bilo tudi kosilo, v metropoli............. ne, ni pri Danilu ( matr, se mu nisem nič opravičil ), on je imel ene ambasadorje, pa nisem hotel, da nas motijo, bova pa drugič kakšno rekla. Ja, avto sem tudi našel, v garažni hiši, sicer ne od prve našel sem ga pa le ( seveda sem plačal perkirnino na avtomatu, a ste mislili, da ne znam ( sicer, od začetka sem tudi jaz mislil, da ne znam ))..............

ežoj

komu lepše, kot dragemu ežoju.
Pa dober tek za nazaj!

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Danes: dušena govedina v korenčkovi omaki, skutini njoki, motovilec, rukola in regrat v solati

breskva

Danes: špageti z mesno omako, regrat v solati,

rosie

Grace, vse boš pokvarila, kar zdaj dobrega delaš zase.

Saj te samo malo dražim. Tudi jaz sem si včeraj privoščila eno cezarjevo solato v dobri družbi. In lej ga vraga, že prvi grižljaj, misleč, da je manjši kruton, je bil živalskega porekla, in naj me koklja brcne, če ni bil . Kaj zdaj, a naj brskam po solati in se glasno pritožujem, vznemirim družbo, ki je uživala v svoji hrani ali naj se prepustim. Odločila sem se, da se prepustim, pa naj bo, kar bo. Da ne dolgovlačim, ostala sem živa, pojedla sem vse (okusne) "živalske" krutone in se odločila, da ne bom šla nazaj preverjat, kaj so mi nametali v mojo cezarjevo solato.Če sem pojedla par dek pečenega piščanca, sem ga pa. In to zavestno. To je pa zadnje, kar sem si kdaj mislila o sebi, da bom naredila.

Kdor se čudi, naj pomisli česa ne je in ne bi pojedel za nič na svetu. No ja, mogoče se pridružim vsem, ki jedo perutnino.

Ni ga ptiča čez prašiča.

naor

danes so bile palačinke

jutri smo cel dan v službi, moški del družine pa bo šel trenirat, v nedlejo imamo dirko tako dambomo ženske jutri kruh spekle, pa kaj sladkega in zgodaj zjutraj se odpravle v italijo navijat

lp

ledenka_

včeraj: mlečni močnik

danes: ričet in sirova potica

Balenka

Danes:

- regrat in štrudelj

Naor, niti slučajno nismo pri naši hiši tako ortodoksni...jaz samo izpostavljam določene zadeve. Mimgrede, včeraj sem enemu moškemu na brzake pripravila piščančje fileje v omakci, ker je rekel, da bo sicer od lakote skup padel....

Meni gre bolj za to, da se ve, zakaj in kako se je neki stvari streglo včasih, na, en recimo nam bolj odmaknjen način, zakaj je bilo to dobro, kako so včasih živeli, od kod izhajamo, kakšne navade in zakaj so včasih bile.....

kako živimo danes, zakaj so nekateri izgubljeni v vesolju (jaz vedno dajem primerjavo, da omare z oblekami ne moreš spraviti v red, če nimaš obešalnikov), kaj pomenijo ciklusi in zakaj so potrebni (odvisno od zemljepisne širine in dolžine, skratka, od lokacije, na kateri se nahajamo...)

Nekako tako, kot če bi zidal hišo..., če imaš močne temelje, se lahko od določene točke naprej afnaš, kakor ti srce poželi in moda narekuje...ampak je vedno treba vedeti, zakaj. Tako jaz razmišljam, jemo pa tako, kot trenutna situacija narekuje....isto kot v prometu: če semaforji delajo, gre vse kot po maslu...če ne delajo, prav tako pridemo na cilj ampak veliko bolj pod stresom.

Evo, današnji posladek:

- predavanje o tem, zakaj se ob Veliki noči je aleluja (olupke sem pripravila že zdavnaj)

(saj po aleluji gremo komot na en drivein hamburger, ampak v življenu se je treba zavedati, zavedati in spoštovati press kvak itd.)

Mygrace

Danes: kruhovi cmoki v gobovi omaki, pečena piščančja bedra, regrad in kitajsko zelje v solati

breskva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti