Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Neko solato sem mlato. Mešano. Zmetal noter vse kaj sem našel. Tudi nariban hren, gorčico, olive polnjene z papriko. Skratka VSE.
Ni bio švoh :D

MBrando

Vanja, enkraten meni! 

Midva greva danes ven na večerjo (v kolikor bo vreme dopuščalo), jutri pa pri naju (italijanski podobna) večerja s prijatelji: 

mini predjedi: zavitek z lečo in panceto, zeliščna polenta, suhe slive v panceti

špinačni kaneloni 

svež janež & korenček

sirova plošča (treba porabiti zaloge), domači rožmarinovi grisini & olivna pogača

tris mini sladic: meringata d'inverno, čokoladni makroni in rumovi pralineji

ananas

LP

Saša

danes brzinsko kosilo, pa še pomoč sem imela:  kremna čemaževa juha,  popečeni šampinjoni z gorgonzolo  in kruh, posladek profiteroli, kupljeni, ampak

beva

Danes: zelenjavna enolončnica in jabolčna pita.

Migla

Vanja, prosim, pripravi še en pogrinjek, pridem s hitro pošto.

naor

Uuu, Matjaž, dobra ideja!

Jaz pa lepo motovilec z jajčko :)

marjanca_ti

Vanja, super! A lahko prosim napišeš recept za Pariško gobovo kremno juho in Francosko pastirsko pito?

Pri nas danes:

- vsa zimska zelenjava lepo sek-sek..

- zimsko jabolko sek..

- krompir seka-seka....

- in v ror

- mešana sezonska solata

- čaj iz dobre misli

Posladek:

Mygrace

Danes za kosilo

jota ,pirin kruh

sladica

kavica,kozarček modre frankinje

dolenc52

Danes:

ežoj

Mygrace, prosto po moji novi knjigi, #3 knjiga Dorie Greenspan v moji zbirki.

Juha:

Za eno res veliko čebulo drobno nasekljanih šalotk, (ona uporabi čebulo) in 3 velike stroke česna pražimo na žlici masla toliko časa, da se zmehčata. Dodamo pol kile na lističe narezanih šampinjonov, rahlo posolimo in pražimo, da spustijo vodo in da le ta povre. Nato dolijemo 1 dl suhega belega nekislega vina in spet pustimo, da povre. Prilijemo 1 liter nemastne kurje ali piščančje juhe, dodamo cirka 5cm vejico rožmarina in 2, 3 vejice peteršilja. JAz sem dodala še čisto malo timijana. Kuhamo 20 min. Iz juhe poberemo peteršilj in rožmarin. Počakamo, da se malo ohladi in v blenderju zmiksamo. Dosolimo in poporamo z belim poprom. Juha je tako prijetno kremna, kot če bi dal v usta maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.

Pest šampinjonov narežemo na lističe, dodamo narezano mlado čebulo, ampak samo bele dele, žlico nasekljanega peteršilja in žlico nasekljanega drobnjaka zmešamo. V vsak lonček ali krožnik damo najprej mešanico nekuhanih gob z zelišči, nato zalijemo z vročo juho. Juha je lahko pripravljena vnaprej. Lahko se ponudi z žlico creme fraiche.

Pastirska Pita, poenostavljena:

3/4 kile mesa iz juhe na drobno nasekljamo.

1/4 kile svežih klobasic, lahko pekočih, olupek (črevo ali koža) odstranjen, prepražimo, dodamo nasekljano goveje meso iz juhe in 1 do 2 žlici paradižnikove mezge. Dolijemo toliko juhe, da dobimo zelo gosto maso. To damo v Pyrex  ter pokrijemo s pire krompirjem iz 3/4 kile krompirja, nekaj smetane in masla in dodanima 2 pestema naribanega gruyera. Posipamo s parmezanom in pečemo pri 180 stopinjah 30 minut.

Moj pripis:

1. Ker ne morem iz svoje kože, da recepta ne bi spreminjala bom za pire vzela pol krompirja in pol pastinaka.

2. Ko se je juha kuhala približno 3/4 ure, sem iz nje pobrala korenček in ga narezala na majhne koščke ter dodala mesu.

3. Mesna omaka dobi okus po svežih klobasicah in ni nikakor dolgočasna. Če klobasic nimaš, vzameš nemastno mleto svinjino, in začimbe po temle receptu. Paprika mora biti huda in v linku je premalo začimb za količino mesa.

Na, pa spet smetim.

Naor, verjetno si že na poti.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti