Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jst imam smrekove vršičke v šnopčku in je kosilo prav tako uspelo:

- ješprenjeva juhca

- goveji zrezki v omaki

- krompirjev štrudl

- pisana solata z veliko česna (proti vsake sorte sovražnikom)

Sladica:

- mislim, da bo!

Mygrace

Pri nas danes: pašta fižol, z domačimi širokimi rezanci in sivčkom znanega porekla. Povrh krof(ek) iz 2.razredne trgovine, bratci še čakajo, bodo prišli na vrsto ob kavi.

Ja, količina snega z oddaljevanjem od Ljubljane v smeri toka Save narašča, sploh, če potem kje ob Savi zaviješ še malo na večje nadmorske višine. Limnol, če nimaš lopate, lahko prideš pa k meni, zametov sicer ni, lahko pa boš poprijela za llopato< je tak sneg, da je kidanje užitek, pa še vedno na drobno mete (in piha). Namesto buhtljev bodo krofi, namesto maraske pa magari kutine v viskiju. Dobrodošla.

Elaphus, še dobro, da se tvoj kruh že od doma videla, sicer bi me tam pred onim mostičkom najbrž kar desno potegnilo....................uf, je lep, kako mora biti šele dober.

rimljanka

Rižota z zelenjavo in tunino.

Bojanca

Sporočilo je spremenil(a) bojanam dne 11. 2012 21:15

Ma limnol, če prideš na naš konc ( posebej z lopato ) tudi pri meni: dobro došla. Pri elaphus, spij, kaj ti že ponudi, pol hitr naprej ( sovaščanka te bo točno napotila ) pridi k meni, snega ne bo zmankalo, pa se nikamor ne mudi, boš pri meni prespala, ogrevam celo spodnjo etažo, prostora dovolj, pižame ne rabiš, bomo se že stisnili, da nas ne bo zeblo. Zjetraj dobiš napotke, kako prideš do rimljanke ( razen če se ne odločiš za krajše počitnice na haciendi )

Današnje kosilo pri meni najdete v taboljših kuharskih knjigah pod " plošča a la ežoj ":

Meditacija, vesolje, urejenost, itak........................... Čakajoč Go............., ma ne, čakajoč li.......... ah, saj ni važn, bo že prišla.

ežoj

A, ja, bojana, a to pride kot uganka za danes? Povej še nagrado! ( da jaz ne ugibam: ena rižota s  " vsem in svačim " ).

ežoj

Danes kosilo na dveh lokacijah: pire in krvavica , radič, za sladico pa pohan bel kruh.

Drugo kosilo je bilo pozno popoldne, in sicer zajček na paprikaš, krompir v koščkih in endivija v solati.

Kuham pa tudi žolco, da malo spraznim skrinjo, ki poka po šivih.

Balenka

Ja zdaj mi je pa kar nerodno, toliko vabil.... hvala, elaphus, hvala, rimljanka, hvala, ežoj! Pa saj s tem, ko vsi omenjate lopate, pod krinko buhtljev in krofov ne skrivate kakih drugih namenov, a? No, pošteni buhtlji so že vredni tudi malo kidanja....krofi pa čaj s šnopčkom tudi.... da ne omenjam ežojeve ponudbe, tega v mojih letih ne doživiš več tako zelo pogosto. Tu pa tam že, ampak če se med tu in tam pokaže še kaka dodatna prilika, je vsekakor vredna razmisleka (ne predolgega, to že vem, da take ponudbe hitro zapadejo). 

Da ne bo še več slabe vesti v tej temi - sicer ni ravno kosilo, ampak se ravno spravljam vadit flancate za naslednji vikend, tiste z vinom in kislo smetano (enkrat na leto - človek lahko pride iz vaje, pa se raje danes na lastnih napakah naučim, kje ga čez teden dni ne smem polomiti). Za trening bo enojna masa dovolj, torta od kosila je pa tudi samo še blag spomin (če odmislim tisti delež, ki bo večno obvisel na bokih). 

Uživajte, v snegu ali brez! Ah, na tak dan pa res lahko pomisliš, kako nam je lepo....

Sonja

Danes goveja juha, špageti carbonara, radič, sladke mandarine.

mejačka

Danes: piščanec z bučkami, skutni njoki, radič z jajci

breskva

Danes: zelenjavna juha in slivovi cmoki.

rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti