Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pri nas danes ,rižota in solata.

Jutri :krvavice, repa ,ajdovi žganci.

Milži

Danes: špageti z grahom, zarebenca, radič in katajsko  v solati, 

breskva

Aha. Hvala, Vanja. Fino, da ni nobenega škroba za zgostitev juhe. Pastinak v pastirski piti je pa tudi dobra ideja.

Mygrace

Pri nas danes čisti razvrat  

(v pečici pečeno stegno odojka, pečene in v olje vložene paprike in melancani, artičoke...)

kruh in teran.

lp

(ni nesreča, takole zgledam, ko nos pomolim ven)

mzm

Joj, mzm, tole mi deluje pa kot grajska pojedina. Saj vem, da je bila. Vem tudi, da imate pri vas že nekaj časa take razmere, da je takšnole kosilo že nuja.

zeta

Segedin z govedino (bočnik). Za moj okus veliko boljši kot s svinskim meskom.

mejačka

Mejačka, delim tvoje mnenje. Moja mama je vedno delala segedin s svinjskim mesom, saj je veljalo, da mora pujs stopiti v zelje, da je dobro. Potem pa je moj mož pričel kuhati segedin in to z govedino. Dolgo sem ga prepričevala, naj kupi svinjino, ampak ni se vdal. Ni dolgo tega kar je pa naredil segedin po mojih željah, kar sam od sebe, lej ga šmenta, zdaj sem ga pa prosila naj ostane pri govedini. Tako sem se navadila na njegov goveji segedin, da mi svinjski sploh ni več všeč. Le zadnjič se mi je pa zdelo, da prav paše, ko je en kos vratine zašel med govedino.

Se strinjate, da je ženskam težko ustreči?

naor

Vceraj petek: Piscanec in kislo zelje (recept iz baze)

Amelia

Danes nič, ker grem na piknik :DDDD

MBrando

danes jaz delam od 11 tako, da hruška in višnjeva pita

za ostale juha, zraven nevem kaj si bodo naredili

jutri: jemo na rojstnem dnevu sorodnice in sicer

-narezek(pršut,sir, olive)

-ocvrti kalamari

-široki rezanci z škampi in gamberi

-pecivo in torta(jaz zadolžena za peko-že cel teden pečem)

lp

ledenka_

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti