Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes farfalle v paradižnikovi omaki, za dragega dušen ohrovt od včeraj, zame zelena solata, za oba Southern Biscuits po Vanjinem receptu iz baze, potem kavica. Jutri me mika narediti eno poskusno verzijo krofov... Bomo videli!

LP

Saša

Pečeni rezanci z rakci in zelenjavo:

mamamia

Pri nas so danes kuhali drugi:

zelenjavna juha "Sprehod po vrtu" (na ta mrzel zimski dan mi še verjeli ne bi), zato je bolje, če rečem "Sprehod po zamr. skrinji", krompirjevi svaljki in radič, za posladek pa je nečakinja spekla najboljši marmorni kolač(http://www.kulinarika.net/recepti/6221/sladice/najboljs), ki je res zelo dober.

Balenka

Pri nas smo danes skuhali pire krompir. riž z grahom, ocvrtega piščanca, endivija in rdeča pesa v solati.

rosie

Danes sem spet izzivala zakonsko srečo

Golaža je ostalo še za šilce ali dva, za na kruh namazat ga je bilo dovolj, zraven  solata "na Sicilijo bi šla"

za sladico pa, zaradi lastne pameti (), namesto torte nekaj "na žličko" (prvi poskus kavino karamlene kreme)

okus je božanski

lp

mzm

Uf, uf,jaz, da bi jedel možgane z jajci.............. dajte, no, kje pa, tudi če jih imam še tako rad............ tega jaz ne bom jedel, nekaj dam tudi na image (drobovina sploh, to se kupuje za mačke, tako jaz tudi v mesnici naglas povem, naj slišijo, nisem jaz od tistih primitivcev, da bi jedel take reči,   ma ne morete me dovolj tepsti, da bi to priznal ).  Evo, npr. danes, le egzotika: Ker nisem dobil bizončka, pol je bil vratnik ene druge živali, za prilogo rizi-bizi po orientalsko:

ah, ta rizi bizi po orientalsko, niti ni taka reč, to je mariniran riž, čez noč mariniran v mešanici cimet/muškatni orešček/ingver, grah mariniran v kurkumi, pa mu tudi barvo spremeni ( no, če imate riž sorte fagopirum esculantum in grah sorte zea mais, jih niti ni treba marinirat, latinski nazivi po spominu, nisem preverjal, da ne bi   ).

Mejačka: chardonny- beli pinot, kakovostno vino  zgp vipava, 1,38 €, briško belo, kakovostno vino goriška brda 1,98 €. Ne vem kaj bi strokovnjaki rekli, meni je drugo veliko bolj včeč, navkljub " komercialnem " imenu..........

dohtar dare: kaj je fil v zavitkih, saj sam veš, kako je, grm tiči............., matr ali zajc tiči.......... ma kaj vem kaj tiči, no stvar je v začimbah: mora bit dovolj cimeta, pimeta, klinčkov............ in pol vse ima enak okus, kar koli je, in je tudi vseen.

ežoj

Jutri bodo mati napravili francosko solato in verjetno še kaj zraven. Jaz pa imam namen narediti pijano nevesto.

msegov

Danes: goveja juha z ribano kašo in  , šampijoni in por, pečen krompir, govedina iz juhe, zelena solata, slastno sočno pecivo

breskva

Danes kosilo na hitro: losos in krompirček pečen v pečici in mamini testni krofi. Potem pa ogledi muzejev in galerij.

lp, pinka

Matr, pinka, zakaj se meni zdi, da vsi jedo boljše kot jaz?

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti