Pri nas bo pa repa, pa matevž. Hvala miška za idejo, pa sveži ocvirki, špeh je že na štedilniku. ![]()
![]()
Pri nas bo pa repa, pa matevž. Hvala miška za idejo, pa sveži ocvirki, špeh je že na štedilniku. ![]()
![]()
Naor, moj špeh je pa včeraj bil v pečici. Joj, kako pregrešno dobri ocvirki.
Pozdravček!
Danes bo, na željo domačih, Miklavž spekel pico!![]()
tanjaj
TOREK:
Bograč, rdeča pesa:

Pozdravček!
Pri nas danes telečji zrezki z gobovo omako, široki rezanci in zelena solata
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Danes: štruklji
Matr, vsi jeste nekaj dobrega ( kot ena rekla: slinocedilnega ) jaz pa zdravo:
No, ja, tam v tistem rdečem so eni E-ji za rdečo barvo, v zelju pa spet E-ji za zeleno, v mesu so itak glutaminati ( spet eni hudi E-ji ), pa še zraven mi je ( ponesreči ) not padla ena jušna kocka, sem je držal in tuhtal, a bi je dal ali ne, pa mi je kar padla. Kaj za enih E-jev v popru in kumini ne upam niti brskat
.
ežoj
Danes pri meni: goveja juha z roibano kašo in korenčkom, kisla repa, krompirjevi ajdovi žganci, zrezki iz mletega mesa, pečeni v pečici. Mandarine. (o E-jih nič, itak brez njih ne gre). Ja, kaj čmo, res je vse kemija (no, pa fizika, pa biologija, pa...... ![]()
Danes:
zame:
- pražena svinjska jetrca z veliko skoraj zažgane čebule, bela žemljica in kozarec mleka
za ostale:
- jetrca v omaki z veliko majarona
- polenta
- solata trikolora z veliko česna in olivcem
- ledeni čaj
(noben E ne preživi če dovolj dobro prežvečiš in če imaš fajn strupeno slino
)
Posladek (kakor za koga):
- še sem živa
![]()
![]()
![]()
Včerajšnji ostanek repe sem malo reciklirala v ene vrste nedolžno joto, pirin kruh, zraven pa nekaj, kar sicer spada v rubriko: "Grozni, a dobri", torej, grozno dobro pecivo (roznik, zamižiii)
klementine tudi, seveda.
Aja, poposladek je intenzivno razmišljanje, koga in kaj naj vzamem na Kepler 22b ![]()
lp
mzm ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Veganski sladoled z navihanci

Pesto palačinke