Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes sem čisto sama doma. Sem si naredila česnove kruhke, odprla konzervo rib, pa dve jabolki za povrh.

rosie

Danes: goveja juha z domačimi rezanci, pečen krompirček s metano, pohani zrezki, pečenka, andivja solata z zeljem in fižolom.

Sladica: sadna strjenka z vanijevo kremo in kokosove kocke, kapučino.

Zraven dobra volja in kozarec rdečega vina.

Migla

Delovna akcija(urejanje dovoza do hiše),zato velik pratfon prebranca in pečene kranjske za vse sodelujoče+kuhano vino za ogrevanje!

polarbear

pinka, bo pa potica namesto rožic!

Danes še ena porcija vampov, črna redkev v solati, mlad teran (matr, je letos dober) in tortica maminega otroštva

lp

mzm

Polenta z marmelado in ruj, kaj češ lepšega??

Mygrace

Tudi kosilo v lenobnem nedeljskem stilu:

Na hitro popečeni trakci govejega fileja, kuskus s koromačem, brokoli v solati.

Babičin jabolčni štrudl

barbara

Mišzmoke, prav očarana sem nad sladico, že večkrat okušano, a pozabljenao. Ruj! Imam svoj čaroben travnik. Avtocesto zapustim pri izvozu Sežana in se ustavim pri tabli Lovska koča....A je ruj na Krasu že preoblečen v svoje čarobne barve? Kračevci, je neslednji vikend že mavričen,ali še par dni počakam?

Danes ostanki včerajšnjega druženja s sorodniki. Za osem ljudi, je treba skuhat vsaj za štiri več, kajne? Par žličk goveje juhce z ribano kašo, stefani pečenka, pećene piščančje kračke, vse segreto v mikrovalovki,na sveže pripravljen  tenstan riž in radičeva solata s krompirjem. Zanj z bučnim,zame z olivnim oljem. Za sladico kapučino po par kilometrih prevoženih s kolesom. Pa ravno sedaj,ko imam tazadnjo dobro utrjeno je konec sezone. Ne, res ni fer. Spomladi pa, leto starejša, vse znova. E pur si muove.

mejačka

MYgrace, kakšen pa je kalampajsan krompir? Hvala in lp.

irenakr

irenakr je napisal/a:

MYgrace, kakšen pa je kalampajsan krompir? Hvala in lp.

irenakr

Saj nisem Mygrace ( menda ne bo huda ), pa vseen: to pa ti je navaden krompir, le, da je kalampajsan.

ežoj

Irenakr, to ti je tenstan, restan, pražen....no, jaz ga še malo pokalajsam, da ima potem spodaj tisto zašvasano skorjico, ki hrusta in za katero žrebamo, kdo jo dobi

Krompir je treba kalampajsat v tanartavečji ponvi, da je skorjice čim več

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti