Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Po tednu dni prehranjevanja po "nemško"!Klobasice,šnicli na tisoč in en način z tisoč in enim "zosom" vsak dan še zajeten kos "kuhn" (kolač oziroma pita) čokoladna,jabolčna taka in onaka! Za poplaknit nebeško dobro pivo!

smo danes jedli v hotelu "mama":pečenica,zelje,matevž in deci cvička!

sladica:večinski del družine spanje in počitek moja visokost pa pranje perila!

nejčica

Ker so nekateri člani družine ponočevali moram na izrecno željo pripraviti govejo juho, pražen krompir, dunajce in motovilec z radičem in jajčki.

Še nekaj sladkega se bom lotila pečt....

Jutri pa bomo okrnjeni pri kosilu in mogoče sploh ne bomo jedli doma, v ponedeljek pa kisla repa, pire krompir in pečene perutke, za moža pečen telečji vrat.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

SOBOTA:

Goveja juhica, popečen šimbas iz juhe, porovo-korenčkova omaka, skutni žličniki, zelena solata (poobedek - navijanje na rokometni tekmi):

Pozdravček!

močnik, ocvrti piščančji zrezki, ajvar (prva degustacija letošnje kuhe), krompirjeva solata, grozdje

micogica

Danes: res lepo uležani goveji fileji s črnimi tartufi, kuhan krompir v kosih, zelena solata. 

barbara

Za tiste, ki ne bojo nič kuhali, le slikice gledali:

Zravn tega makedonskega sladkega rosea ne gre nobeden posladek, pa vseen: meditacija na temo dovršenosti vesolja, kako je vse tako kot mora bit, pa če bi se le ena fizikalna konstanta spremenila za malenkost, vse bi šlo k hudiču, dobro bi pa bilo edino, da tudi nas ne bi bilo da to ugotovimo in jamramo...............

ežoj

Uf, skor welness kosilo, ežoj (manjka pa nekaj zelenookega, se mi zdi)

Zdajlke pri nas posladek (ali večreja, če hočete): sveže pečen mlečni kruhek z mandlji in začimbami za spekulase, grozdjev čaj (iz izabele, z malo cimeta in klinčkov). V tem turobnem dnevu se priležejo vonjave kruhka in čaja......

rimljanka

ežoj,

ob tem kosilu ni treba veliko razmišljat, pa je jasno, da je vesolje OK  in je vse, kot mora bit.

Moj prispevek k urejanju domačega vesolja jutri:  juha iz hokaido buče, puranove polpete, špinača, pražen krompir, solata. O sladkostih bomo razmišljali jutri (morajo pasat k vremenu in vzdušju).

Sonja

Ahahaha! In evo, čisto zares danes ni bilo kosila, pa to človek ne more verjet! Samo nekam sem skočila, potem nisem mogla s parkinga. Jaz imam dolg rep in dolg kljun, un zraven je bil pa napihnjen in za celih 10 - 15 centimčkov preveč zunaj. Nikakor odmotat, jao...

No, potem so pri nas medtem, ko sem zmetala pečena jajca, paradajz, papriko, malo sira in šunke in nekaj listov hrustljavega svežega zelja na krožnike, res gledali slikce, haha...

Še dobro, da ni nihče tečen pri naši hiši.

Posladek:

- noge v luft (na tabure) in možgane na pašo.

Aja, seveda sem poklicala, da me nekdo pride iskat z vsemi tistimi punklni. In šla na kavo. Nikol ne uganete, kaj se je zgodilo, ko smo potem prišli do avta

Mygrace

Prosto po Vanji_iz_ZDA, najprej posladek: "Iz razdrtega korita, lačna vrana sito pita"

potem glavna jed, vampi

en fajn velik kos kruha, endivija s fižolom, zadnji glaž ambrozije

lp

(ežoj računa, meri, piše..., vse pospravljeno...mha)

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti