Juha iz govejega repa z ribano kašo za mlajši del gresovi knedlčki.Govedina,maslen krompir,pohani malancani in velika skleda endivje.
sladica: kavica in ostanki peciv!
nejčicaJuha iz govejega repa z ribano kašo za mlajši del gresovi knedlčki.Govedina,maslen krompir,pohani malancani in velika skleda endivje.
sladica: kavica in ostanki peciv!
nejčica
kostna juha, pečen piščanec, restan
, radič, za posladek pa lučke
Jaz kot sem napovedal v petek. Frigane sardelice. Poleg sem se pa učil, kako se reče NE. Po slovensko že znam![]()
MULTI_reloaded
Gobova juha in torta presenečenja (ajdove palačinke, vmes nadev iz piščančjih trakcev, šampinjonov, špinače in obloženo še s slanim sirom in popečeno v pečici), prelita z omako iz paprik.
Zimt| mamamia je napisal/a: |
Mi smo danes jedli piščančjo in rakovo masalo |
Mamamia, lahko prosim za recept? Izgleda zelo okusno.
Pri nas danes mehiška rojstnodnevna pojedina za razširjeno družino: mehiški riž, sticky fingers z barbeqe omako, zelenjavne quesadille, govedina s papriko in čebulo, tortilje, pečen fižol, načo sir, zelena solata. Sladica pa ni bila v mehiškem stilu - rojstnodnevna torta z borovnicami, gozdnimi jagodami in grozdjem. Zadovoljni so bili tudi najbolj izbirčni člani rodbine.
roža
Danes ribja nabodala (jaz z divjim lososom, močnejša polovica z osličem) z rdečo papriko, tatarska omaka, kvinoja z zelenjavo, zelena solata.
Ninja24NEDELJA:
Zelo dobro kosilo... Ne bi bilo vljudno, da bi slikala...
Pozdravček!
Danes: dišeči golaž, poleta, mešana solata, ![]()
@andrejka: sorry, prepozno prebral. Ampak za naslednjič in za koga drugega. Kupiš dve kile pora, ali če maš na vrtu. To vse opereš. Porežeš samo one spodne dlake, če je kaj. Nato vzameš nož in narežeš na kolobarje debeline kake 3mm (milimetre). Na olju, ni važno kakem, ali pa mešanici to podušiš, prilivaš vodo po potrebi. Prej olupi eno dva velika krompirja, ju naseckaj na male kockice in speri v vodi. Pol dodaj te koščke krompirja v podušene 2 kile pora. Nič onih vrhnjih listov stran rezat. Vse narežeš. Pol, ko se to poduši, dodaj krompir zalij zmerno z vodo. Dodaj sol, rumen strup (po izbiri), poper v zrnu, malo mletega in malo luštreka . Ampak res malo. Pol to dolivaj zmerno. Vmes dodaj česen. Eno 5 strokov bo okej. Če ti bo preredko, naredi ajnpren. Maš super prilogo h zrezkom, lahko pa tudi kot samostojno jed. Komot tud kako bučko not narežeš. Osnova naj ti bo čimveč pora. Luštrek dodaj res pazljivo.
MULTI_reloaded
| dragička je napisal/a: |
NEDELJA: Zelo dobro kosilo... Ne bi bilo vljudno, da bi slikala... |
A napisat bi bilo tudi nevljudno
?
Danes njoki z maslom in žajbljem, narabutanim ![]()
grozdje (amerikana) in pol rezine od včeraj (pravijo, da je tretji dan najboljša, mha, pojma nimam...)
Zdaj bi bil pa res že čas za prvo jesensko govejo župo, pa še nič ne kaže ![]()
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Fokača s paradižnikom in timijanom

Polpetki iz melancan