Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes je bilo kosilo na hribu nebeško dobro, bilo je veliko vsega, če kaj pozabim, naj me Ognjič dopolni:

pohana piščančja bedrca, pečena pišč. stegna,  cordon bleu (mogoče sem mal falila s kakšno črko), pečena  reberca, fižolova solata z bučnim oljem (kak je to dobr), krompirjeva solata, paradižnikova solata, sir, domače klobase, kruh, češnjev in skutin zavitek, kokosova potica in pita (ki je bila meni nebeško dobra) z lešniki in pinjolami, pa pijača na samopostrežno (ni da ni), v izobilju (lepo, sladko, črno in belo).

Balenka

zeta je napisal/a:

andrejka je napisala: Rimljanka, morda bi šlo repini ali repni poganjki.

Po moje ima andrejka prav, repne cime, tako sem slišala, da jih menda pripravljajo na različne načine v kulinariki.
zeta

Nima. Cima di rapa je nekaj povsem drugega, kot mali brokoli, recimo. Tole, skratka. Za repne cime (nat) pač zdaj ni pravi čas, repa se šele komaj debeli na poljih. No, res pa je, da sta obe rasltini iz iste družine, križnice.

rimljanka

cime di rapa so vsaj po razlagi na italijanski "kulinariki" vršički, ki še niso zacveteli, rastline Brassica Campestris, njene podvrste Cymosa. Če to kaj pomaga pri prevajanju?

http://www.lospicchiodaglio.it/img/materieprime/cimedirapa.j

pri nas danes: čevapi, piščančji file, lepinja, solata

tjas

Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 24. 2011 21:57

Tjaš, saj mi na vrtu raste, seme mi je pa proxima kake 2 leti nazaj iz Italije prinesla. Pa vseeno hvala.

rimljanka

danes: rižota s piščanjčjim mesom in solata iz redečega in zelenega radiča, za posladek "košnja trave" v sadovnjaku (upam, da letos zadnjič)

jutri: goveja juha z rezanci, svinjski zrezki v gobovi omaki, pire krompir, radič ali paradižnikova sola (kar bo pač kdo želel), popoldne kava in pita s hruškami

regica

Rimljanka, tole je pa zame res novo. Vedno sem mislila, da so cime di rapa repni poganjki in me niso kaj posebej zanimali. Zdaj pa grem na lov v italijanske zelenjavne trgovine (živim v bližini), če mi uspe to čudo videti v živo in da ga seveda preizkusim.

Kakšen pa je okus? Kot brokoli?

Trixi, med ostalim, je napisal/a:

........................................................

.......................................................

Moderator, ali lahko odpremo novo temo - Kulinarični čvek, da ne smetimo po temi kaj jutri za kosilo?

Trixi, tole tvoje je žaljivo in nestrpno. Večkrat preberi, kaj ti je odgovorila jade in Mygrace.

ežoj

[citat=--rimljanka--]

[citat=--zeta--]

andrejka je napisala: Rimljanka, morda bi šlo repini ali repni poganjki.

Po moje ima andrejka prav, repne cime, tako sem slišala, da jih menda pripravljajo na različne načine v kulinariki.
zeta[/citat]

Nima. Cima di rapa je nekaj povsem drugega, kot mali brokoli, recimo. Tole, skratka. Za repne cime (nat) pač zdaj ni pravi čas, repa se šele komaj debeli na poljih. No, res pa je, da sta obe rasltini iz iste družine, križnice.

rimljanka[/citat

Ta je pa dobra. Jaz imam to rastlino na vrtu, kupila sem jo kot brokoli, v Obiju pozno spomladi. Bolj kot ne raste v senci in sem mislila, da pač zaradi tega ne dela cvetnih kobulčkov. Sem pa uporabljala liste kot dodatek k zelenjavnim juham. V zadnjih 14 dneh je nardil take male cvetke, sem bila prav vesela, ker sem mislila, da se bojo iz tega zdaj razvil brokoli, tak tavelik. No, pa ne bo iz tega nič.

Človek se pa res vse življenje uči.

Rimljanka, hvala za link.

rosie

goveja juha z rezanci, pečena in dobrote od včeraj, restan , zelena solata in lešnikova pita s pinjolami, za katero je zaslužna Ognjič.

Hvala ti Ognjič, ti si kriva, da bo danes pri nas kosilo hitro pripravljeno.

Balenka

Sporočilo je spremenil(a) Balenka dne 25. 2011 09:01

Danes: zelenjavna juhica, pečene perutničke in vratovina, pečeni šampinjoni, krompir, mešana solata

Jutri: zelenjavni polpeti, pesina solata

Torek: segedin golaž, polenta

matejaoz

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti