Danes: zelenjavna juha in slivovi cmoki.
rosie
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči
Danes: zelenjavna juha in slivovi cmoki.
rosieJuha iz bučke, blitve in cime di rapa, prikuha iz paprike, melancane, paradižnika, stročjega fižola in čebule, pečen odojek (kupljen), pražen krompir, zelena solata. Vse nemesno z domačega vrta.
Špagetini z polivko iz popečenih bučk,paradižnika,bazilike,česna in čilijev(tudi vse iz domačega vrta).
Evo Rimljanka pa zopet z neko egzotiko....Sem si moral takoj pogledati kaj je to cime di rapa![]()
polarbear
| Ognjič je napisal/a: |
Balenka, po moje imajo dame eno čist drugo lokacijo in ne kuhajo golaža in ne hodijo v gojzarjih med trtami Pa hvala za pohvalo Kaj smo jedli, pa zgoraj piše...pa še štrudelj sirov za povrh je bil, pa mošt iz šentlovrenke (že dobro seka), pa vino in pivo in cedevita in čaj.
|
![]()
![]()
Mislim, še je za ene, ni kaj ![]()
![]()
![]()
Nečakov pa ne zraven poklicat. Morajo stradat ob župci z vrečke ![]()
![]()
Danes pripravila malico oz. kosilo za trgače: pečena
rebrca, pečena goska, pečen piščanec, krompirjeva solata, paradižnikova solata, bel kruh, pa sirov burek in jabolčni štrudelj in pehtranova potica.
Zadnje tri stvari niso bile izpod mojih rok.
BalenkaEnolončnica (govedina + stročji fižol + zelje+ korenje, parpika, paradajz +grah) Presenetljvo dobro (vse z domačega vrta in doma narejen rženo polnozrnati koruzni kruh. danes me je imelo, da probam nekaj novega in je bilo tudi otrokom všeč:)
Sladica - palačinke z nutelo.
Danes: polnozrnati špageti, grah v smetanovi omaki, zarebrnice, mešana solata, ![]()
Pri nas danes skor vse iz vrečke. Mrežna od četrtka, lepo fino na tanke rezine narezana. Kupil sem v kockah omako za pečenko in nardil pol litra. Meso položil notri in pustil kohljat kake 20 minut. Medtem sem naredil juho iz vrečke, pire krompir iz vrečke. Solata je bila sveža - kristalka in kumarice.
Sedaj pa delam omako za makaron flajš za jutri. Čebulo prepražil, veliko česna, tri paprike, 2 pardižnika,čisto malo sladkorja, rumen praz in 40 dek govedine. Jutri samo makarone skuham in pomešam. In seveda solato. Mačka mi je direkt s pulta ukradla kos te pečenke. Samo za sekundo sem se obrnil. Pol je letela v sobo pod posteljo, s svetlobno hitrostjo in tam prežvekovala. Sedaj spi kot ubita.
p.s.-najdel še en zucchini v shrambi. A bo kaj narobe, če še to naseckam pa v omako za makarone vržen, ker drugač bo moral v kanto?
Lep vikend vsem od,
MULTI_reloaded
| polarbear je napisal/a: |
Evo Rimljanka pa zopet z neko egzotiko....Sem si moral takoj pogledati kaj je to cime di rapa polarbear |
![]()
, mi sosedom, oni nam eksotika!![]()
Danes pečeno jagnje s kuhanim krompirjem
skleda zelenega radiča, grozdje (amerikana)
multi, če ni izpod postelje, je bučka uporabna![]()
mzm ![]()
Mišika draga, mačka je ukradla kos pečenke in zbežala pod posteljo. Saj sem jo kregal malo, sedaj panča ob meni, v škatli.
Bučke pa jaz hranim v špajzi ali v hladilniku. In uporablam za kuho. Še nisem tak daleč, da bi eksperimentiral visoke kulinarične standarde, saj veš kje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Aja, omaka za makaronflajš uspela super. Brez bučke. Sem šel preverit še enkrat in dal v hladilnik. Bom jutri razmišlal kam jo naloadad.![]()
MULTI_reloaded
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči

Panakota z belo čokolado in penino