Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Mygrace je napisal/a:

Poletje se končuje, čas je za mirno luko in privez.

Tako danes pri nas:

- odmrznjena kurja juhca z domačimi nudlčki (sem jih ukradla moljem)

- radič (n-ti tajo) s krompirjev v solati

- svinjska (ma sem jih oprala) rebrca na TexMex način (mi je žal, da sem jih prej pokuhala)

- grozdje, grozdje in grozdje

Posladek:

DEŽUJE.....LEPO NA POLAHKO....(vsaj v Ljubljani ta hip)

Če je tole res, sem zelo, zelo vesela.

Samo n-ti tajo me je spomnil na japaja, pa pomislila sem, da je nekdo, ki prvič piše tukaj, precej suveren, kot bi bil že dolgo član.

Poposladek:

ker nekaj dni nismo pobrali perila in je zaradi presušenosti postalo poštirkano, bo peglanje danes pravi užitek...ga je dež ravno prav nafajhtal

ja pajade

rosie

Uh, le kako mi je uspelo vriniti moj tekst tjale noter

No, skratka, Mygrac(i)e, dobrodošla, welcome, bienvenuti!

rosie

Danes: čevapčiči, mešane solate, 

breskva

Danes: Popeceni brokoli (recept iz baze) majhen goveji zrezek z cebulno omako od vceraj.

Amelia

Rosie, a misliš, da je ta prava? Po stilu pisanja bi lahko bila, pa japajade tudi nakazuje pravo smer. Bom zelo vesela, če se je naša lastavka vrnila v jato! -yes!

Tudi bila na trgatvi, drugi kuhali za naju, same slovenske specialitete, vključno z .Cviček je pač dolenjski kralj.

P.S. Ežoj, javno se ti opravičujem, ker sem dvomila v tvoje olive.

naor

Naor, meni se zdi, da bi lahko bila, najraje bi ji pisala na ZS, pa ne upam, da ne bi povzročila kakšne zmede.

rosie

Včeraj roštiljali za spodoben zaključek poletja :)

Danes: za probo kremna juha z bučkami in briejem (božanska), lososov file in riž, zelena solata. Posladek: zmiksane jagode z mlekom in medom + sladoled (tako.dobro.da.bi.angelčki.jedli.če.bi.ritke.meli.da.bi.kakali.press).

rag_doll

Danes: blitvina juha, zrezki v smetanovi omaki s sirom, pečene perutničke, cvetača z maslom, pečen krompir, solata

Jutri: goveja juha z domačimi rezanci, govedina iz juhe, pražen krompir, solata

Torek: jota s kislim zeljem

matejaoz

Tud postan krompir je nekaj enkratnega ob pogledu na:

Za posladek pa muškat, kardinal, gotedel, šentlovrenka, kraljica vinograda in pred spanjem še srečen konec pravljice o , ki je končno spet našel svojo .

Ognjič

Danes bila na trgatvi, kjer so drugi kuhali, med drugimi tudi za mene in moj klan:

krompirjeva solata in paradižnikova, sv. pečenka, pečenka stefani, pečena  in piščanec, pohani pišč. zrezki, kruh, piškoti, skutine rezine, .....orehova potica,.....

Bilo je  , pa tudi veliko sladkega .

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti