včeraj: sirov burek
danes: makaron flajš
buhteljcekvčeraj: sirov burek
danes: makaron flajš
buhteljcekdanes: pire krompir,
v omaki, piščančje pleskavice
jutri: piščančji paprikaš in vodni žličniki
tanjajOlivaB, če boš jedi iz bučk naredila v kombinaciji z drugimi živili jih bodo najbrž vsi radi jedli. Lahko jih na drobno nasekljane vmešaš v rižoto z drugo zelenjavo ( če jih olupiš jih še prepoznali ne bodo) , bučkino juho skuhaš z krompirjem in porom in začimbami in zmiksaš (bo por in krompir, česen prevzel okus) , jih paniraš in postrežeš ob mesu, paniranem siru, ribah, dobra je bučkina omaka (kar naribana) z dodatkom svežega paradižnika in začimb, jih naribaš v omletno testo skupaj z mlado čebulo....Narediš pire iz krompirja in bučk brez lupine.
Jaz sem že večkrat popekla rezine in jih dala med plasti v musako. Če ne vidijo konkretno vse pojejo.
Včeraj: fižol in zelena solata, ostanki pečenke od nedelje
Danes: zelena solata s paradižnikom in fižolom, nato pa slivovi cmoki (ni ga čez ''krompirjeve knedlce'' z domačimi slivami!
)
Jutri: sataraš in kruh
lucckaTrixi, precej tega sem že probala, juhe s krompirjem in porom pa še res nisem, bom jutri. Edino polpeti so šli za med, pri ostalem pa najdejo dlako v jajcu ![]()
Pri nas pa danes: fižolova juha in zavitek iz buč.
rosieSaj vem, da že nestrpno čakate yaz türlüsü, žal se moram opravičit. Mogel sem po opravkih it v Šentvid ( ja, tist Šentvid, pri katerm je Stična ) pa sem bil pozen, za jutri obljubim, zagotovo bo. Ko sem bil pri vaškem ribniku, sem kupil današnje kosilo:
Torej, potrpite do jutar, ko bo za kosilo ( željno pričakovani ) yaz türlüsü ( ma kaj bi mi brez googla, pa če še znamo turško........... ).
![]()
![]()
![]()
![]()
OlivaB: jaz jih dam, ko je sezona bučk in jih je na vrtu na pretek, tudi v omako, v kateri kuham filane paprike (če jih na drobna narežeš ali naribaš, dobro zgostijo) in v mesno-zelenjavno juho, v kateri so vse vrste zelenjave in malo telečjega mesa. Verjemi, bučk se ne opazi. Pri nas imamo enega "alergika" na bučke, pa jih v teh jedeh še opazi ne![]()
Pri nas pa danes zgoraj omenjena mesno-zelenjavna juha in kruh![]()
Danes je bilo kosilo zelo podobno kot ga je imel ežoj v pondeljek:
haše omaka, špageti in zelena solata
BalenkaZabeljen stročji fižol in krompir.
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jugoslovenka

Rezanci Barilla s slanino in gobami