Vanja, zakaj se v ZDA ne sme saditi ribeza?
Vanja, zakaj se v ZDA ne sme saditi ribeza?
Danes: svinjski kotlet s sirovo čepico, pečen krompir, zelena solata. Popoldan pa marelični kolač s skuto
, ežoj, ne ribez (no, saj je dober in lep),pa dim ob ribniku, sladice me firbcajo! Je bilo kaj? (slaščic, da ne bo pomote)
Danes je bil sadni dan: jabolka, marelice, borovnice, češnje, breskve. Kaj še bo do noči, pa ne vem ![]()
Aja, Vanja, a ti ne maraš česnovega kruha
?
lp
mzm@ Andrejka: Lahko, samo v naši in nekaterih drugih zveznih državah ne. Sem vprašala pristojne za te zadeve, zakaj sadik ne smem "uvoziti" od drugod in so mi povedali, da so nosilci neke bolezni ali zajedalcev (ne vem več, če prvo ali drugo), ki se prenese na lokalne borovce. Slednji so tako rekoč povsod. Ribez preživi, borovci pa ne. Dokler se ne bo kaj spremenilo, bom uživala ob azalejah. ![]()
Aja, do sedaj sem ga videla na pollici v trgovini samo enkrat. Ena peščička je stala ene $10. Ne, hvala.
@
ka, oh, zeelooo rada imam česnov kruh. Se pa držim en del pregovora, ki ga je Ivačič zapisal v svoji knjigi "...nad 40 let jej čim manj". Verjetno bi kaj spremenila, če bi se odjavila na InStyle revijo.
Bom kr tle nehala. ![]()
Vanja
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Se pa držim en del pregovora, ki ga je Ivačič zapisal v svoji knjigi "...nad 40 let jej čim manj". Verjetno bi kaj spremenila, če bi se odjavila na InStyle revijo.
|
Res je to napisal, grešnik, sam se pa tega evidentno ni držal - a mi bi se pa potem morali? In kako se lahko potem odkupim za vsa leta nad 40, ko nisem jedla čim manj???????![]()
![]()
![]()
![]()
Aja, bi skoraj pozabila, vprašanje: kaj so cepkane paprike?
lep pozdrav
Sonja
Evo, limnol, odgovor na drugo vprašanje: http://www.kulinarika.net/recepti/5467/ozimnica/cepkane
Če se ne bi držala, jao in joj! Potem bi imela silhueto moje res predrage in preljube
ome. Men je pa tko fajn kej modnega obleč in nataknit štikle.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala!
SonjaCepkane paprike so po pripovedovanju kulinaričark nekaj izvrstnega za pojesti, dela je pa precej, preden sedeš za mizo in uživaš. Vse boš zvedela, če odtipkaš na recepte...![]()
Vanja, le od kje jemlješ voljo, da ne poješ niti šnitke? Napiši recept, kako se upreti dobri hrani.![]()
![]()
![]()
naor
včeraj: perutke, riž in rdeča pesa,
danes kočerja: pečen nov krompir (domač), dobrote z žara (čevapi, hrenovke in zelenjava), ajvar in češnje, češnje
Rdeče češnje rada jem,
črne pa še rajši ,.....
BalenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako

Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom