Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

včeraj: pečen piščanec, mlinci in solata, rižev narastek in kompot

danes: kisla repa, krompir v kosih in krvavica, ostanki sladice od včeraj

Balenka

Sporočilo je spremenil(a) Balenka dne 09. 2011 21:27

Pri nas pa danes: ričet in češnjev štrudelj. za žejne pa še metina šabesa.

rosie

Včeraj izkoristila lepo vreme, nabrala, izkoščičila in pospravila češnje :) Štrudel, malo sosedom&prijateljem, nekaj v skrinjo.

Danes pečen krompirček, puranovi naravni zrezki, solata in sladoled. 

Saša

Pr nas bomo pa danes izkoriščali lepo vreme, ker je včeraj skor cel dan deževalo. Torej danes si bo iz hladilnika vsak jemal kar je v njem - paštete,sir,salame,mesni doručak,paradižnik,jogurti,mleko. Če bo kdo hotel juho so v shrambi kocke in si naj skuha. Popoldan in, če vreme vzdrži pa kaka pica kje na senčnem vrtu in krigl hladnega pirčka al pa dva. No, je le petek, ne?

Lep vikend vsem.

Multivitamin

multivitamin

Meni se ob vseh teh fotkah cedijo sline.

Pri nas je bilo/bo takole:

včeraj:  pečen domač mlad krompir in (seveda domača) zelena solata + za posladek skutina torta z borovnicami in jagodami (idejo sem dobila pri tem receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/15261/sladice/skutina )

danes:  rižota s šparglji in zelena solata (ja, spet so šparglji na vrsti) + velika skleda češenj - naša letošnja prva bera

Za jutri še nabiram ideje kar v tej temi.

juti

Uuuuauuu Juti, kakšne češnje Jaz pa danes pečen piščančji file (po vsej verjetnosti z mediteranskimi začimbami), pečen mlad krompir (na žalost še ni domačega) in zeleno solato (ki je že dolgo domača). Če bo dovolj volje, prilepim še fotko

JJ

PETEK:

Čorbica - blitva, korenček, krompir... zraven je šlo eno govedo in pomočilo rep v čorbo.

Pita s feto (bil namen potrosit z nasekljano blitvo, ampak... .) Se zgodi...

Pozdravček!

Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 10. 2011 14:06

Janis, češnje so res super. Sicer niso ravno zgodnja sorta in jih  vsako leto komaj čakamo, ampak se splača. Debele, sočne, hrustljave in sladke.

Letos jim vreme nič ne ustreza - zaradi dežja so kar precej spokane in hitro gnijejo. Včeraj smo jih nabrali kakšnih 5 kg, pa še vsaj toliko smo jih morali zavreči, ker so bile poškodovane oz. nagnite. 

Kar se fotkanja kosil tiče - meni se vedno tako mudi k mizi, da mi nikoli ne uspe narediti kakšnega posnetka. 

juti

Danes zelenjavna rižota (končno domača zelenjava; grah, korenček, kolerabica) s puranjimi trakci, solata.....potem pa enih 45 minut v hrib po sladico, ki je še na drevesu .

Ninja24

Zelenjavno mesna rižota, paradižnikova solata, češnjeva pita

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti