Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

naor je napisal/a:

Da ne odpiram nove teme, bi samo priporočila vsem, ki še niste prebrali intervjuja z gospo Marijo Merljak, da to storite. Med drugim boste mogoče dobili kakšen namig za današnje kosilo! Mene je navdušila.

naor

A misliš, da vsi beremo iste " cajtnge ". Kaj pa kakšn namig kje je ta intervju?

Pri meni včeraj, piknik pri moji garaži :

danes bo tudi treba neki, bom se že česa domislil.

ežoj

Filane paprike in pire , že drugič ta teden. Praznemo skrinjo

anndreja

OK,

ni bil zobatec v juhi, ampak ušata na žaru. Se tako redko dobijo, da se nisem mogla upreti, ko sem jih videla v ribarnici (zobatec prestavljen na naslednji teden).

jutri: juha iz lisičk, gratinirani šparglji s krompirjem, zelena solata, rižev narastek z borovnicami.

Sonja

Ežoj, srčece, kar na prvi strani kulinarike se ti smeji, pa klikni!

naor

Ežoj, oprosti, če klikneš na intervjuje pod MM, se ti bo nasmejala na drugi strani.

Imaš pa lep vrt!

naor

Danes: Blitva s krompirjem in solata z rukolo

Vesnuska

Tole sicer ni kosilo, je pa vaba:

Če mi ni uspelo s jagodami in češnjami, morda bo s ribezom!

ežoj

naor je napisal/a:

Ežoj, oprosti, če klikneš na intervjuje pod MM, se ti bo nasmejala na drugi strani.

Imaš pa lep vrt!

naor

Odlično branje. MAmamia

mamamia

ežoj je napisal/a:

Tole sicer ni kosilo, je pa vaba:

Če mi ni uspelo s jagodami in češnjami, morda bo s ribezom!

ežoj

Bo treba Indijancem vrniti zemljo in priti v Slovenijo.

Nesramni ste, ker me raj...e s slikami ribeza.

Pri nas se ga namreč ne sme saditi. Sicer bi ga imela namesto azalej.

Včeraj: Krepka solata s pečenimi telečjimi jetrci.  (nekam sva navalila na jetrca) Ta priviligiran je dobil zraven še doma narejen česnov kruh.

Danes: Juha is stročjega fižola in druge zelenjave s kosom piščančjih prsi. Hladna, da ne bo pomote, ker v tej pasji vročini, ni da bi jedel vroče zadeve.  

Čisto sem pozabila na desert , ki je pri nas res redko na mizi, ampak sem morala narediti mini porcijo, preden pride moja viganska frendica na obisk. Za naju sem pripravila verzijo z normalno smetano in seveda maslom. Precej okusna zadeva, moram reči.

Ker je nekje očitno visoka sezona paprik  , pripravljam cepkane paprike. V trgovini so me debelo gledali, ker sem jim pokupila skoraj celo zalogo.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2011 18:35

petek: tanke pečenice, zelenjavni riž, zelena solata s češnjevim paradižnikom

sobota: puranji čevapčiči, pečen krompirček, zelena solata

nedelja: domača paradižnikova juha, ocvrt piščanec iz pečice, dušene bučke s koprom, pire krompir, kitajsko zelje v solati

Julija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti