Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Limnol, se popravljam. Šele po 50 letu, jej kar se da malo. Sem enkrat poguglala tegale strička, ki je to izjavil in našla podatek, da je umrl star samo 47 let. Verjetno se sam svojega pravila ni držal.

Naor, kaka modna revija me vzpodbudi, da se odrečem. Pa še tako ne morem navleči karkoli nase .

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2011 21:39

Verjetno je raje smrt stroil, kot da bi se moral svojih nasvetov držat (pri nas ima najvišjo ceno njegova jabolčna pita......). Sicer pa v wikipedii stoji: Ivan Ivačič (1929-1984), kuharski mojster in publicist. Kakor koli že, imamo ga v zelo lepem spominu!

Sonja

Omenjen izrek naj bi po Ivačiču izrekel Paracelsus. O natančnosti izreka že dolgo časa dvomim.

Nam so všeč Ivačičevi vampi po tržaško. In za joto vsako leto pogledam sestavine, da slučajno kake začimbe ne izpustim. Naredim itaq po svoje. Z unionskimi rezinami je pa čist mim ustrelil.

Vanja

Danes:juha,pečeno meso ( več vrst)pečen krompir(domač) solata za sladico in jabolčno češnjev zavitek.

Milži

Vanja, se strinjam z izrekom, pa naj bo Ivačičev, še bolj verjetno pa le Paracelsusov. Zdaj, ko mi je odbilo že šest desetletij, to občutim že na svoji koži. Ne rabiš več toliko hrane. Očke bi še, želodček pa pravi ne. In manj poješ, manj strupov vneseš v telo. Žal.

naor

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

@ Andrejka: Lahko, samo v naši in nekaterih drugih zveznih državah ne. Sem vprašala pristojne za te zadeve, zakaj sadik ne smem "uvoziti" od drugod  in so mi povedali, da so nosilci neke bolezni ali zajedalcev (ne vem več, če prvo ali drugo), ki se prenese na lokalne borovce. Slednji so tako rekoč povsod. Ribez preživi, borovci pa ne. Dokler se ne bo kaj spremenilo, bom uživala ob azalejah.

Aja, do sedaj sem ga videla na pollici v trgovini samo enkrat. Ena peščička je stala ene $10. Ne, hvala.

@ka, oh, zeelooo rada imam česnov kruh. Se pa držim en del pregovora, ki ga je Ivačič zapisal v svoji knjigi "...nad 40 let jej čim manj". Verjetno bi kaj spremenila, če bi se odjavila na InStyle revijo. Bom kr tle nehala. [butngla

Vanja, saj pri nas glede cen ni dosti drugače. Sem bila v Leclercu, 125 g stane 4,99 eur.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2011 20:38

rosie

NEDELJA:

Goveja juhica; krompir in korenček na mladi čebuli, govedina iz juhe - posuto s čilijem; zelena solata:

Pozdravček!

Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 12. 2011 12:03

Petek: za ene kisla juha, za druge pa tortilja z zelenjavo

Sobota: pečen domač krompir z začimbami, cvetača, brokoli, svinjska pečenka in zelena solata. Za sladico pa zdrobovo pecivo.

Nedelja: prosena kaša z bučkami, papriko in paradižnikom, ter ostanki pečenke in zelena solata

Kaj vse bo še priletelo v naše želodčke do večera bomo pa videli...

Lepo nedeljo vsem!

luccka

včeraj: rižota z morskimi sadeži, solata

danes: odlično kosilo shuhala hči (14,5 let) in sicer: mlad krompirček na maslu s peteršiljem, piščančji zrezki v smetanovi omaki s sirom, zelena solata

jutri: zelenjavna juha (mlad grah, korenček, koleraba, krompir), palačinke s kislo smetano in marmelado

torek: blitva s krompirjem, pečena orada

matejaoz

Rakova masala, basmati riž zraven, kot SLO prispevek pa skleda hrustljave solate z mlado čebulo ...

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti