včeraj smo imeli: govejo juho, mesne polpete ali faširance-kakor kdo hoče
, krompir v oblicah, berivko
danes pa bo: morska rižota in berivka ![]()
včeraj smo imeli: govejo juho, mesne polpete ali faširance-kakor kdo hoče
, krompir v oblicah, berivko
danes pa bo: morska rižota in berivka ![]()
Mi pa danes ne bomo filanih paprik... Zaradi vročine bomo rajši osvežilno solato iz kumar in zelenjavo in meso iz voka.
V soboto testenine z mletim mesom, v nedeljo dunajski zrezki in francoska solata (nekateri zaradi premajhne kaloričnosti prej naštetega še pomfri
), včeraj domača(!
) pica, danes pečena piščančja bedrca, pečen krompir in rdeča pesa. Solate na žalost še ne morem zaradi zdravstvenih nevšečnosti
.
TOREK:
Rižota, zelena solata:

Pozdravček!
torek: goveji golaž, pire krompir, mešana solata
JulijaVčeraj: bulgur s pekočo zelenjavno omak'co (mlada čebula, jajčevec, rdeča paprika, paradižnik, sweet chili sauce), solata, nekateri so pospravili še ostanke rojstnodnevne torte
Danes: mlad krompirček na bučnem olju iz pečice, solata z redkvicami .......za popoldansko grickanje ob mrzlem
pa kvašeni polžki z zaseko
Danes bo: ena čorba iz mladega zelja, paradižnika, krompirja, sladke paprike. Kos češnjevega zavitka za povrh.
Še to: sem ene 3x poprašila koščke mladega krompirja z ostro moko, dala v pekač, pokapljala z oljčnim oljem, dodala rožmarin in spekla v pečici, vmes morda 2x premešala, res je skorjica dosti bolj hrustljava kot takrat, ko nisem poprašila z moko.
Goveja juha z rezanci, jabolčni študelj, za večerjo pa sirovi štrukeljci http://www.kulinarika.net/recepti/9693/priloge/hitri-sk (brez rozin) in skleda solate.
BalenkaDragička, dragička, kakšna pa ti je to rižota, rižota mora bit pocasta ( okrog tega zganjajo cel cirkus pri začetku kuhanja )
, pa še zravn, se mi zdi, da ni napol kuhana ( al dente ), kot baje mora bit
.
rim. a v čorbi kuhaš skupaj krompir in paradižnik? Verjetno je to " finta " da krompir izpade al dente![]()
Danes kulinarični eksperiment: goveja rebra na žaru:
Ni ne vem kak presežek ( kot bi rekel kolega hedonist ), pobralo od lakote me pa tudi ne bo.
Pri nas je bila golaževa juha s tarhonijo (al kako se že temu reče) in s krompirjem. So rekli, da je bila dobra, edino, kar ji je manjkalo, je bilo malo pikantnosti (tako so rekli - jaz temu rečem preprosto - nič ni pekla).
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svinjska ribica

Jajčevci s sirom na veganski način