Orehova potica po receptu moje mame
Danes pri nas: svinjski medaljoni v gorčični omaki, skutini svaljki, sotiran korenček (no, še pet brstičnih ohrovtov je bilo vmes). In skleda endivije s fižolom, seveda.

Pri nas pa danes ena čisto navadna piščančja obara.
BalenkaMoje današnje kosilo:

Pred kratkim pa še ena pomaranča armena ![]()
Moža in otroka pa sem poslala k tašči na požrtijo ![]()
Postrežba :Pica burek,solata,krof...
lp goga

lp, pinka| irena66 je napisal/a: |
Ežoj mene zanima zakaj tako zgodaj sadiš bob. Kaj pa pripravljaš iz njega, jaz ga sadim okoli njive zaradi voluharja. Baj.
|
Irena,
nekje sem prebral, da je bob prva kultura, ki jo lahko sejemo ( sadimo ) pomladi, takoj ko se tla dajo obdelovat. Dobro prenaša mraz. Kakšn let se obnese in je res prej kot grah........ Priprvim ga tako kot stročji fižol. En recept je tukaj ( pravzaprav slikica, recept je na sedmi strani:
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1874
Danes pri meni delovna sobota, na hitar pripravil krompirjev funšterc, ravno sem mislil slikat, pa pride en kolega s flašo vina, pa mi bilo nerodno slikat, odprl še konzervo srdela, da vino gre boljše.
ežojHvala, Janeze, upam, da si ga tudi ti imel, mi v tej megli malo depro preganjamo, a bo že....
Ja, MM, srota uboga, zdaj si pa res taklole:
!
Pa glih vrnila si se iz buhve kje!
pinka, a temni del marmornega kolača si zmazala že pred fotografiranjem
?
Mi imamo danes isto kot včeraj, le skleda radiča je obilnejša in pomaranče so spet armene.
lp ![]()
mzm
Goveja juha s knedelčki in pleskavice v domači lepinji z veliiiiiiiiko zelenjave, za sladico pomarančna torta brez moke iz baze.
peter
in mesna lazanja s skledo motovilca
LpKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehova potica po receptu moje mame

Palačinke z gobami in ajdovo kašo