Moj domači kruh
Danes se bom potrudila: Mala kremna juha iz belega fižola s panceto in žličko olja, odišavljenega s tartufi; Zajec z zelišči, skutini cmoki, brokolini iz pečice, bučke na maslu. Tale solata z žara s tradicionalno vinaigrette omako in gorgonzolo.
za najstarejša,
za malo mlajša in mleko za najmlajšo. Čokoladno-lešnikova pavlova za desert, ki se je bom zlahka izognila. ![]()
Pa lepo praznujte! ![]()
Vanja
Danes grem mim vaškeg ribnika in se odločim: ne bom kupil ribo! Pol pa mal premislim, kaj pa če zapadem v eno tako čudno komo, zaradi pomankanja omega tri? Jaz sicer za tako komo nisem slišal, ne bi rad bil prvi v zgodovini mediocine, ki ga je ta koma pobrala, čeprav bi potem bil slaven ( *ebeš ti to slavo ). Torej, slavo preložim na prihodnjč:
Glede tistega pobeglega zajca: nič ni zbežal, le kosi so manjši, tisto belo na sliki ni krompir ( tega nisem dal, ker sem prej dal pol take manjše konzerve paradajza ( polpa, pomidori in finisimi pezzi ) ampak zajec.
Ker običajno razen jogurta in sadja ne večerjamo, tudi danes ne bo preveč obložena miza, razen nekaj obloženih kruhkov in košček od zadnje predbožične peke
Lepo praznovanje vsem
Malo nedožne jote (s česnom v prvem planu), nekaj paškotov, pa bo...
Lep večer ![]()
![]()
vsem
Piščančji zrezki v smetanovi omaki s testeninam in solata
Za popoldansko sladkanje pa je pripravljena ![]()

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Moj domači kruh

Pijana Kokoš