Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

četrtek: jota, prekajena sv. rebrca, pirin kruh

petek: pleskavice, dušen krompir s papriko, mesšana solata

sobota: puranji zrezki z jurčki, krompirjevi svaljki, paradižnikova solata

nedelja: goveja juha z rezanci, ocvrt piščanec iz pečice, pražen krompir, mešana solata in popoldan buhtlji z domačo jagodovo  in marelično marmelado

Julija
danes: smetenska juha, svinjisi file s šaompinjoni, sveže zelje v solati jutri: goveja juha z zdrobovimi žličniki, pečen piščanec s krompirjem, motovilec; za sladico rulada z vanijilijevo kremo regica

A ežoj pa je že ves ribnik spraznil

rrr

Arima, sicer nisem Vanja, pa mislim, da je bila Vanja navdušena nad zaporedjem, saj je rekla, življenje je nepredvidljivo,najprej pojej sladico ( nisem točno prepisala citata).Tudi meni je to nadvse všeč.Kajti tisti, ki npr. vedno poje že malo nagnita jabolka, nikoli ne pride do sočnih, zdravih, saj le te doleti enaka usoda kot je doletela tiste ta prve.Zato si vzemimo najboljše, saj ne vemo, če bo že jutri zato priložnost.Malo sem zakomplicirala, pa upam, da ste ujeli srž.

naor
Včeraj: goveja juha z rezanci, pečene perutke, zelenjavni riž, solata Danes: goveja juha z rezanci, pečen telečji file in piščančja prsa, pečen krompir, mešana solata

goveja juha z zdrobovimi knedeljčki, pražen krompir, ocvrt piščanec, zelena solata in

http://www.kulinarika.net/recepti/6943/zelenjavne-jedi/

Balenka
danes: pečen krompir, pečeni svinjski zrezki, dušeno zelje in za drugo polovico članov: svinjski zrezki v curry omaki z ananasom in sirovi štruklji beva

nedelja: goveja juha, pražen krompir, pečeni kotleti, kuhan brstični ohrovt, zelena solata

ponedeljek: kisla repa, pečenice, krompir v kosih z ocvirki

tanjaj

Kaj meni dogaja, ne moreš verjamet! Včeraj so mi postregli sarmo, narobe zavito! Jaz kar nisem mogel verjet. V enaindvajsetem stoletju, informacijska doba ( računalniki, internet in te fore ) in ti narobe zavijejo sarmo. Mal mi je bilo nerodno da se neki tam repinčim, pa sem stisnil zobe ( kolikar jih je še ) in sem pojedel. Vedel pa sem, da bo to nekam udarilo, ne more to brez posledic. In res, zjutraj se zbudim, omega tri mi čist na nuli. Sem mogel ukrepat. zaradi tega danes :

zelenjavni riž, buča dušena s porom ( bodite pozorni na začimbo: enaka kot za stročji fižol, ne povem pa, katera ).

Živijo naj prijazne kulinaričarke, pridni vinogradniki  ( s kakšnim koruznikom vred ).

Pa mimgrede, a kdo ve, kje se daju kupit plastične ribe, take za slikat, ki so videti kot pečene ( ta prave ). Tale mi je nekam ofucana, bi je mogel zamenjat.

ežoj

Evo, z burgerjem včeraj ni bilo nič! Sanitarna ocena restavracije je bila pod nivojem, pa sva zavila kar na topel sendvič s popečenimi koščki pljučne, praženo čebulo, sirom in gobami ter solato k njihovim sosedom.

Danes spet paprikaš in žličniki. Kuham na dveh straneh in na obeh je tole ena najljubših jedi. Paprikaš, OK, ampak žličniki

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti