Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes bo :jota z repo, kuhan želodček beva

Ežojči, seveda vas maram. Edino sem bila kripelj in nisem prav dobro videla, mi je ena krasna steklena skleda padla iz rok in sem fasala en špičast drobec direkt v oko. Zdaj je v redu.

Danes:

- kurja juhica (spet prehlajeni)

- regratova rižota

- piščančji file na putrčku in čebulci

- kostanjeva torta

- bezgov sok (prvič naredila iz zmrznjenega bezga, se obnese)

japaja

Pri nas bo na mizi krompir v zevnici in košček slivove pite.

Vilma
Puran na žaru, priloga iz Hokaido buče s porom in karijem, mešana solata z bučnim oljem

vesnal je napisal/a:
Puran na žaru, priloga iz Hokaido buče s porom in karijem, mešana solata z bučnim oljem

Vesna, daš recept za prilogo, prosim?

Blanchy
Bučo olupim, jo narežem na manjše kocke, dam v ponev zalijem z vodo in pokrito dušim tako dolgo da buča razpade, vmes bo potrebno zalivat, razpade pa na nek pire varianto, potem solim, dodam kajenski poper (glede popra prilagajaj, če imaš otroke) in dodam rumen kari, pa kar veliko ga dam, vse skupaj zmešan in dam na krožnik. Posebej na isti ponvi prepražim por (1 buča, 1 por) in ko je prepražen dodam bučo vse zmešam in to je to, meni je božansko. Lahko kasneje objavim recept pa dam sliko zraven, če želiš. Pazi edino, da če boš imela kakšno drugo bučo, mislim tiste ta velike (v neki trgovini so bile označene kot muškatne buče), tam ne dolivat vode, ker jo ima že sama čisto preveč. Te ta velike buče so pa meni boljše za sladko bučno pito, ker so že same kar sladke kot ta priloga mi pa malo manj ustrezajo, čeprav moj partner jih ima rad tudi tako. Če te še kaj zanima pa zs
japaja,dobrodošla nazaj, res sem pogrešala tvoje šaljive komentarje! Upam,da se je uček pozdravil! Danes za kosilo:plučka s krompirjem,jabolčni in breskov kompot,za našo zelo gosta goveja juha z vlivanci-jo ima zelo rada in kuhan krompir-mesa pa nitipod razno nobenega čebulka
Kisla repa, pire krompir, puranji zrezki, sladica: palačinke

Vesnal, hvala. In nič ne škodi, če pošlješ recept tudi za objavo v bazi

Blanchy
To je vprašanje s katerim se ubadajo vsi, ki se radi vrtijo okoli štedilnika in se imajo za nekakega dežurnega kuharja doma. " Kar hočeš, meni je vseeno, kaj bi pa ti jedla, oh briga mene, samo da ne bo to in to,...."- klasični odgovor, ki požene kri v gavo. Čeprav sem se pozno vključil v debato, mislim, da je ideja vredna premisleka in jo podpiram na vso moč. Dober tek ! lunny

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti