Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes: krompirjeva solata z zeljem, polpeti Alenka

danes :  zelenjavna juha, skuše s posušenim paradižnikom in olivami, kruh, okisana špinača, 

lp

mišzmoke
Vedno bolj sem zmedena, sploh ne vem več kaj in kako naj kuham.Pridno poslušam nasvete po radiu, TV, berem tovrstne prispevke v časopisih in revijah in rezultat, ne vem več kako naprej.Škodljive so vse živalske maščobe in vsa olja, ki niso hladno stiskana, vse margarine (razen ene, ki je draga ko žafran), bela moka, sol, vse vrste sladkorja,umetna sladila, beli riž, bele testenine, skoraj vse vrste mesa razen rib in perutnine, da se o dimljenih izdelkih sploh ne pogovarjamo. Nobenih kobas, salam, paštet itd, cvrtih, paniranih in podobnih packarij,Krompir lahko kuham samo še cel ali na vodi, nič pireja, nič praženega, bog ne daj pomfrija, itd.Najbolje, da se odločim za pašo na travniku, toda kaj ko je tudi ta pognojen in sploh okužen ne vem s čim vse. Toda, če trezno razmislim kakšne probleme delamo penzionisti novodobnim ekonomistom ne vem več, če se splača truditi in stremeti k dolgemu življenju. Torej bom kljub nasvetom za zdravo in dolgo življenje, jedla vsega po malo, tudi sladko, slano in zelhano, pač ne bom umrla pri 90. ampak pri 89. letih.

kaj pa je to zeleno na vampih, dragička, pa ne, da je ko, aja, čemaž?

rimljanka

hahahah vikica, a tudi tebe to matra?  sem prav tako prišla do zaključka, da se ob vsem kar se dogaja na tem svetu ne splača sekirat še s tem

danes sem tako jedla bučno juho iz ne preveč eko bučk, bučnega olja, ki verjetno ni bilo hladno stiskano, začimb, ki že zdavnaj niso več sveže, zelenjavne kocke, s preve E-ji, kisle smetane s preveč mlečnih maščob in zagostila z belo moko. Za posladek pa jabolčni štrudelj, iz jabolk, ki so skoraj zagotovo bila špricana, belega sladkorja in bele moke, kar je že itak avtomatsko blah, s sladoledom, ki je pa spet strupena mešanica E-jev, mlečnih maščob in sladkorja.

p1020716_595

najbolje, da kar jest nehamo. pa dober tek!

palalačinka*
Eh vikica,a ti res misliš,da boš živela do 89.leta? no sorry ne vem koliko si stara ampak... če bi vsi zemljani začeli konzumirat zdravo in oh in sploh "naravno" hrano bi vse države propadle kaj pa pol?? pa sej vsi grešimo vsak dan ne al ne no ne vem aja edin ežoj je zdravo ribe pa to... ja od nekaj pa človek mora umret pa nej bo od hrane vsaj zadovoljen ne čebulka Sporočilo je spremenil(a) čebulka dne 13.okt 2010 15:59
Vikica...vsega po malem ne more škoditi,pa naj novodobni pametnakoviči stuhtajo kar hočejo... Sam kuham skoraj vse na olivnem olju ampak pri nekaterih jedeh pa mora pujs stopiti noter(kot se lepo izrazi moja oma)! Res se izogibam poceni konzervam in raznim Polikam,vendar bom še vedno zmazal kako domačo suho salamo ali pršut.... Imam srečo da imam rad zelje,repo,fižol,zelenjavo,solate in lahko veliko tega pridelamo doma tako da kakšen sladki greh tudi ne škodi... Skoraj pozabil...danes kitajsko zelje z fižolom v solati,ker sem pozno malical v službi(pečenica,zelje in matevž..pa še dobro je bilo!!) polarbear

Pa ne škodi samo hrana, tudi umivati bi se bilo najbolje samo z vodo, ampak tudi ta ni več kot je bila, pa prati z vso to kemijo, pa dihati, ker je smog vsepovsod. Ali ste pripravljeni vse to opustiti? Najbolje čim manj misliti na vse to in uživati vsak dan življenja, ter po pameti jesti in piti!

naor

Jaz sem v sezonskem obnašanju odkrila eno novo dimenzijo v kulinariki. No ja, ponovno jo uvajam pravzaprav.

In mi je všeč, da se povsod vidi, da je oktober. Kostanj, grozdje, vino, buče...majolika in lončeni kozarčki, štikan prtiček v rjavo rdeče rumenih barvah. Malce kičasto, a paše. Čez kakšen mesec, mesec in pol, bojo krvavice in zelje in žganci in krizanteme.

Jagod ne bomo jedli (razen v marmeladni obliki)

Danes:

- ponovno kostanjeva juha

- musaka iz mrtvaških trobent in kostanja - ni bila nevemkako dobra, sem nekaj eksperimentirala, a je s krompirjem enostavnejša in boljša

- endivija s toplim krompirjem, zabeljena s cvičkovim kisom in ostalimi sestavinami klasične polivke

- kostanjev sladki pire s stepeno smetano

- grozdje

japaja

Trixi je napisal/a:
......................................... Porcije so za dva...Da ne govorimo o vinu ......................................... ...........................................

Ma Trixi, ne veš ti kakšne težave jaz imam! Ženske so žleht ( no, vsaj nekatere ). Nekje so me ovadile in mi je zbornica ( naša zbornica za razvratno življenje, zakamuflirana je pod nazivom kardio..... ) zagrozila, da mi bodo vzeli licenco če ne opravim testa vzdržljivosti. Kaj sem pa hoto, sem mogel opravit. Od takrat dela psihologija, in moram ureng jest, da se ne bi zgodilo, da nekje ne " izpolnim pričakovanja ". Pa tudi, razvratno življenje terja kar nekaj energije, čeprav sedaj, ko sem še v najboljših letih, še gre, kako bo, ko bom ostarel, bomo videli.

Danes pri meni zajčji paprikaš:

Nobena noče odpret teme o big braderju, se pravi vsi se delajo, da ne gledajo, pa tudi jaz se bom delal. Vseen pa, zelo pogrešam frinine komentarje takšne oddaje. Ko frina nekaj pojasni, je takoj 100% bolj zanimivo.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti