Pijana Kokoš
danes : zelenjavna juha, skuše s posušenim paradižnikom in olivami, kruh, okisana špinača, ![]()
![]()
lp
mišzmokekaj pa je to zeleno na vampih, dragička, pa ne, da je ko
, aja, čemaž?
hahahah vikica, a tudi tebe to matra? ![]()
![]()
sem prav tako prišla do zaključka, da se ob vsem kar se dogaja na tem svetu ne splača sekirat še s tem ![]()
danes sem tako jedla bučno juho iz ne preveč eko bučk, bučnega olja, ki verjetno ni bilo hladno stiskano, začimb, ki že zdavnaj niso več sveže, zelenjavne kocke, s preve E-ji, kisle smetane s preveč mlečnih maščob in zagostila z belo moko.
Za posladek pa jabolčni štrudelj, iz jabolk, ki so skoraj zagotovo bila špricana, belega sladkorja in bele moke, kar je že itak avtomatsko blah, s sladoledom, ki je pa spet strupena mešanica E-jev, mlečnih maščob in sladkorja. ![]()

najbolje, da kar jest nehamo.
pa dober tek! ![]()
Pa ne škodi samo hrana, tudi umivati bi se bilo najbolje samo z vodo, ampak tudi ta ni več kot je bila, pa prati z vso to kemijo, pa dihati, ker je smog vsepovsod. Ali ste pripravljeni vse to opustiti? Najbolje čim manj misliti na vse to in uživati vsak dan življenja, ter po pameti jesti in piti! ![]()
![]()
Jaz sem v sezonskem obnašanju odkrila eno novo dimenzijo v kulinariki. No ja, ponovno jo uvajam pravzaprav.
In mi je všeč, da se povsod vidi, da je oktober. Kostanj, grozdje, vino, buče...majolika in lončeni kozarčki, štikan prtiček v rjavo rdeče rumenih barvah. Malce kičasto, a paše. Čez kakšen mesec, mesec in pol, bojo krvavice in zelje in žganci in krizanteme.
Jagod ne bomo jedli (razen v marmeladni obliki)![]()
Danes:
- ponovno kostanjeva juha
- musaka iz mrtvaških trobent in kostanja - ni bila nevemkako dobra, sem nekaj eksperimentirala, a je s krompirjem enostavnejša in boljša
- endivija s toplim krompirjem, zabeljena s cvičkovim kisom in ostalimi sestavinami klasične polivke
- kostanjev sladki pire s stepeno smetano
- grozdje
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
japaja
| Trixi je napisal/a: |
| ......................................... Porcije so za dva |
Ma Trixi, ne veš ti kakšne težave jaz imam! Ženske so žleht ( no, vsaj nekatere ). Nekje so me ovadile in mi je zbornica ( naša zbornica za razvratno življenje, zakamuflirana je pod nazivom kardio..... ) zagrozila, da mi bodo vzeli licenco če ne opravim testa vzdržljivosti. Kaj sem pa hoto, sem mogel opravit. Od takrat dela psihologija, in moram ureng jest, da se ne bi zgodilo, da nekje ne " izpolnim pričakovanja ". Pa tudi, razvratno življenje terja kar nekaj energije, čeprav sedaj, ko sem še v najboljših letih, še gre, kako bo, ko bom ostarel, bomo videli.
Danes pri meni zajčji paprikaš:

Nobena noče odpret teme o big braderju, se pravi vsi se delajo, da ne gledajo, pa tudi jaz se bom delal. Vseen pa, zelo pogrešam frinine komentarje takšne oddaje. Ko frina nekaj pojasni, je takoj 100% bolj zanimivo.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pijana Kokoš

Carbonara s krompirjevimi tortelini