Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes: ješprenj, svež domač kruh, kokosova potička in marcipanovi medaljoni, beva
Irenakr, miškazmoke je najbrž mislila na datum.... beva

Aja, o hvala, nisem niti opazila, da ni vredu datum. Nekaj me fotoaparat jezi, pa sem zgleda kaj narobe stisnila. , že popravljam.

lp

irenakr

Pečenka - ostanki od včeraj, zraven pa danes kruhovi knedli, pa omaka od pečenke dodelana v gobovo omako, zeljnata solata z rdečim radičem.

kosilo_29.11._595

Nena

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

rimljanka je napisal/a:

Četrtek: Puran cel, najprej pacan čez noč v solnici,.....

Zdaj pa ne vem, je bil puran mikro dimenzij ali imaš mega veliko solnico......

rimljanka

Za solnico imamo namenski plastično posodo ali ajmar. Notri gre 8 litrov vode in 7 kilski puran (verjetno tudi večji).

Vanja, solnica je posodica za sol, običajno namizna.

Purana si pa verjetno namakala v slanici, ne?

Issi

danicak je napisal/a:
Mišzmoke moram pohvaliti tvoje prečudovite fotografije. Nekaj si omenil (-a), da je to začetniška sreča ampak jaz temu ne bi rekla tako;)) Res super.

A si vidla mzm kako je moja kritika zalegla, takoj ti pohvalijo fotografije. Jaz bi pohvalil vse fotografije, za moj okus so rahlo boljše od ostalih mzm, arima in irena, čeprav slednja pošilja dve leti stare fotografije ( ko bo pošiljala najnovejše, to bomo zjali ).

Glede prta, mzm, ni moj, kje pa, to ena kmeni večkrat pride na ........... saj ni važn na kaj, pa prinese prt s sabo, pa jaz izkoristim in poslikam.

Pri meni danes pasulj in kosti za obirat:

Živijo naj prijazne kulinaričarke, ki znaju vložit pekočo papriko!

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 29.nov 2010 16:34

Bujta repa, klobasa.

lp

cervus

Issi je napisal/a:

rimljanka je napisal/a:

Četrtek: Puran cel, najprej pacan čez noč v solnici,.....

Zdaj pa ne vem, je bil puran mikro dimenzij ali imaš mega veliko solnico......

rimljanka

Za solnico imamo namenski plastično posodo ali ajmar. Notri gre 8 litrov vode in 7 kilski puran (verjetno tudi večji).

Vanja, solnica je posodica za sol, običajno namizna.

Purana si pa verjetno namakala v slanici, ne?

Issi

No, saj se mi je zdelo, da se rimljanka ni oglasila kar tako! Bi me lahko ona takoj lepo popravila, ker verjetno še ni pozabila, da sem že pol življenja v tujini in se nekatere stvari pozabijo.

Hvala Issi,  mi je beseda BRINE dosti bolj znana, ker v slanici zunaj USA nikoli nič pacala.

Vanja

Hahaa, sem se nasmejala, pa datum že tudi popravila, tako da jutri bo že " sveža" hrana na sliki.

Ežoj, kar se pa tiče rižote, pa mi delamo samo tako bolj na "suho". Pri nas velja, da če je riž moker "pocast", se je gospodinji ponesrečil in takšnega ne bi ponudila, čeprav pa verjamem, da marsikomu je pa ravno takšen najbolj všeč.

Drugače pa hvala za komentar in tudi pohvalo, ker to res prija, glede na to, koliko sem se morala namučit, da sem se naučila slike gor dajat (pač leta, pa to...). Zdaj pa tako uživam pri tem delu, da bi najraje kosilo kuhala kar 3x na dan.

Lep pozdrav!

irenakr
ajmoht, kruh, kava pa par piškotov za posladek Ebonlass

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti