Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

petek:mamini vampi,domač kruh,popoldne smo dobili obisk:pogača,lešnikova rolada sobota:goveji zrezki v omaki,široki rezanci,mešan radič,lešnikova rolada za jutri še ne vem,... ninkica

danes: pečen kunec, domači rezanci, zelena solata,

(samo, še zdaj ne vem, ali naj pišem za danes ali jutri, se pravi, danes za jutri..., nič, le da pišemo...

uf, danes je oziroma ni )

lp

mzm

Jaz se držim naslova teme, kot pijan plota in pišem (in objavljam slikice), kaj bomo jedli naslednji dan

MM

Ja ampak Morska medvedka, kako lahko objaviš slikco od nečesa, kar boste jedli jutri?

Naor, jedli smo klasiko:

- račko, polnjeno z jabolki in kostanjem..

- mlince

- rdeče zelje

Pa še: pečen krompir, pečena jabolka, sladek kostanj, belo in rdeče zelje v solati..

Sem malo eksperimentirala, po dolgem času nabavila svežo in ne zamrznjeno raco, razlika je velika, v korist sveže race, jasno.

A naslednji  vikend bomo vžgali bolj light varianto: raco s pomarančami, kostanjev pire in rdeče zelje v solati.

japaja

Hehehe, mm, tvoj jogi in kovter sta mi neznansko všeč!!!!!

Včeraj: biftek na trakce po grško na posteljici iz rukole, s feto, pečenimi bučkami in paradižnikom. Ker nisem sama delala, slikce ni, je pa to odličen način, da se gostilna znebi manj kvalitetnih delov pljučne pečenke, ki ne pridejo v poštev za biftke, turnedoje (pojma nimam, kako se napiše - samo v imenovalniku - tournedos - da se ne bi kdo kaj obregoval ) in še vsega drugega, kar izhaja iz pljučne.

Tista posteljica je pomenila, da so pečeno meso (mimogrede - bilo je well done pečeno, tako, kot sem zahtevala ) fliknili na rukolo, na tanko naribali gor feto in zraven priložili rezine bučk in paradižnika. Je pa tole zelo dobra varianta tudi za doma, za kake poletne mesece, kako bolj svečano kosilo, po moje se mirne duše lahko naredi tudi z nizkim hrbtom oz. rostbifom . Če bi se močno potrudili, pa bi šlo celo z bržolo.

lp

cervus

Na, zdaj pa vem, zakaj so mi mm-ine fotografije tako všeč: ker so od jutri!

danes (za jutri) :  juha, zelenjavni zavitek, jabolčni štrudelj (če se rola, naj se rola)

lp

mzm

Včeraj smo jedli puranove zrezke, tenstan krompir in mešano solato, za posladek pa jabolčna pita

danes pa na sporedu lignji, losos, krompir v kosih in solata, ter pita od včeraj 

andreja č.

Sporočilo je spremenil(a) andreja č. dne 07.nov 2010 10:15

Tudi meni so všeč tiste fotografije (in kar je na njih) od Morske medvedke. Najbrž res zato, ker so tako napredne, pač pred časom, avantgardne....

pa pojstla in kovter tut

japaja

Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 07.nov 2010 11:14
Danes: žrebiček v omaki ,pire krompir ,solata,sirov zavitek. Milži
danes: goveja juha, pečena piščančja prsa, pečen krompir, solata, riževa sladica beva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti