Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes smo imeli "freško" zelje s petršiljem, dušene goveje zrezke, pire krompir, za sladico pa preproste rezine (biskvit, ki nikoli ne pade dol - iz baze, samo prerezan in namazan z domačo marmelado (jabolka in aronija) ter kislo smetano).

Jutri: rižota s piščancem in bučkami, zelena solata, puding. Skuham še kompot iz sezonskega sadja.

Sreda: goveja juha, slivovi cmoki (oboje iz skrinje, služba do 18h), kompot.

Četrtek: pizza po izboru otrok.

Petek: pečeni pangini fileji, dalmatinska blitva s krompirjem v kosih, sladoled.

Sobota: bograč, domač kruh, za sladico pa še zbiram ideje. Nas bo več.  

Nedelja: mamino nedeljsko kosilo.

mamka

Sporočilo je spremenil(a) mamka dne 07. 2009 21:22
PONEDELJEK :goveja juha od včeraj,govedina iz juhe,pražen krompir,vinska omaka,sladica od včeraj kokosove rezine ekorenci
Pon: Pica z dvema nadevoma, sadje Tor: Mladi fižol v omaki, svež kruh, kumarice v solati Sre: Pečeni ribji fileji, pečen krompir z zelenjavo, puding Čet: Telečja pečenka v omaki, kruhovi cmoki, zelena solata Pet: Rižota z morskimi sadeži, jabolčna čežana s smetano
ponedeljek: piščančja juha z rezanci,pire krompir,meso od nedelje,radič v soalti torek: kuhan krompir,ocvrti lignji,dušena blitva,radič v solati ninkica
Danes: peperonata in popečena zeliščna polenta, ocvrto jajce, paradižnik na solato kruhy
Dragička, te lahko prosim, da mi poveš, kako narediš sarmo v blitvinih listih. Do nadevanja in zavijanja mi je jasno, zanima pa me, kako jo potem kuhaš- narediš omako? fresh

TOREK:

Telečja obara:

Pozdravček!

Fresh, na malo maščobe sem na hitro prepražim malo žličko moke, dodala špric pomi-kocke in podlila z juho. S tem sem prelila čez sarmice, ki sem jih dala v pečico. Od začetka je bilo pokrito s folijo, zadnjih 20 minut sem odkrila. Približno eno uro.

Pozdravček!

Najlepša hvala! Bom naredila v kratkem! fresh
TOREK:boranja,domači kruh,jabolčni zavitek ekorenci

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti