Ajdovi in koruzni zganci, kislo zelje, pecenica![]()

Tarte tatin z jabolki
Ajdovi in koruzni zganci, kislo zelje, pecenica![]()
Včeraj pri nas srnin golaž, kuhan v ciganskem loncu, kuhala hči in njen dragi, bilo je neznansko njami. Ker ga je bilo veliko smo to danes ponovili in je bilo še vedno njami.
Balenka| ežoj je napisal/a: |
Njegovo zlato: meni se zdi, da je ena ura za orado v pečici na 200 stopinj nekam preveč, ne nazadnje tudi zaradi tega, ker pečeš brez glave. Pol ure do 40 min bi moglo bit dovolj. Pri meni danes:
|
ežoj, hvala za komentar. Ponavadi pečem okoli 50 min; danes pa se mi krompir nikakor ni hotel speči, pa sem potem še ribo imela dlje časa v pečici, da se ne bi ohladila.
Se pa mi ni zdela nič preveč pečena ![]()
PS: Bom poskusila naslednjič po vašem predlogu, da vidim rezultat.
mojezlatoVčeraj: FIIIINA zelenjavna omaka ter curry kuskus
Danes: Popečeni koruzni žganci + cvetača + brokoli + soljat
Jutri: Nič kaj... priprave na malo bolj pozno kosilo/večerjo
Zuckerfee, ali mi lahko prosim napišeš kak ti ;recikliraš; potico v rumove kroglice. Ker pri nas jo namreč, ko je že stara, standarno ;reciklirajo; prašiči. Pa jo je res škoda, če se da kaj drugega napraviti iz nje.
Danes goveja juha od včeraj, krompirjeva musaka, zeljna solata. Za sladico še ne vem, nekaj bo treba, ker že vsega zmanjkuje.
kvačkaricaPri nas potico sicer recikliramo nekoliko drugače, če je kak konec res že presuh, ga namočimo v mleko in je spet še kako dober. Sicer bi pa rekla, da je v potici skoraj vse, kar potrebuješ za rumove kroglice. Jaz bi se jih lotila tako, da bi obrezala skorjo, če je kje preveč zapečena, potm pa potico razrežeš in dobro zmečkaš, dodaš naribano čokolado, malo ruma, po potrebi sladkorja in dobo pregneteš in oblikuješ kroglice. Če je presuho, še sladke smetane ali ruma. Če je premokro, še pest ali dve orehov ali drobtin. Potem pa dalje, kot pač običajno pri rumovih kroglicah. Ne more iti narobe.
Danes za kosilo: račji mlinčki z zelenjavo, pečen krompir, solata, domače praline.
SonjaZa kosilo smo jedli kokošjo juho z rezanci, pire krompir, svinjska rebrca s kislim zeljem. Vmes sem spekla še nutelino torto, pripravila orehovo potico in jo pred parimi minutami dala v pečico.
ajčkaDanes bo pa srnin golaž
in koruzna polenta, za ljubitelje bolj tradicionalnih jedi (v naši familiji) pa jota.
lp
cervusPri nas bo goveja juha s kupljenimi rezanci, meso iz juhe, govnač in kar kisle kumarice (kao solata).
rrr
Danes pri nama segedin in kruh!
tanjajKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tarte tatin z jabolki

Sladki greh