Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Na, ta ima pa troje dec, pa poročena je in je tud vse priznala...zdej bo treba pa že počas tist računalnik na kroglice poiskat, da bom pravilno seštela (mora bit vse pod kontrolo) .

Ežoj, umir se mal, no...čist te bodo ugonobile! Če misliš, da ti bo vrt štihala, si se mal zmotil. V ribnik boš frčal k unim dvem z dolčejami 

Ognjič

Danes se je pa pri nas kuhana špinača, pire krompir in rdeča pesa in sojini polpeti!**

marec

Uf, kakšen direkten poskus s temle dolčetom....

Ežoj, ti si kar privošči, pri meni nema dolče (razen dolce vite, kar je pa itak pogojeno s kraki KVAK)

Ognjič, jaz sem sicer ribnik s pašnikom zamenjala ,ampak naj ti bo, sam da gre dobra volja naprej

japaja

proxima je napisal/a:

Komot, po mojem je v tistem ribniku dovolj prostora za obe

Hm, če ga je za vaju, ga bo za ribe zmanjkalo. Tko da.......pustita ribam njih domovanje, no.

rimljanka

ČETRTEK:

Goveja juha, dušena zelenjava, ribji file pečen v pečici (premazan z mešanico jogurta in česna, potem povaljan v kuruznih kosmičih), zelena solata in matovilec ter rdeča redkvica:

picture_4393_595

Pozdravček!

Danes bo rižota s piščančkom in mešanica mehke solate in gentile Najbolj se veselim solate Ampak ne vem kaj je z regratom pri nas... zgleda ves tak majhen in bogi... no ja, mogoče ga bo nedeljski sneg k sebi spravil

JJ

Jaz pa sem ga včeraj spet nabrala približno eno kg. Pa če bom utegnila ga bom popoldne še malo za prihodnje mrzle dni za zalogo...

Jaz ga kar s koreninami naberem in osvežim z vodo, potem ga pa lepo po potrebi čistim z rokavicami. Tako dolgo zdrži.

Danes za kosilo: čufti v paradižnikovi omaki, riž, berivka in motovilec. Mogoče celo regrat, če bo čas, saj greva ravnokar z malčkom uživat na sonček....

Pri nas pa spet za vsakega nekaj; dušene gobe, rumene buče, stročji fižol (vsako posebej, seveda), pražen krompir, za enega pa še ribje palčke, za vse pa regrat (veeeliko).

Tudi pri nas ni ne vem kako velik regrat, ampak se ga pa kar nabere.

pirnica

Trixi, ne pozabi na kremo za sončenje, danes sonce že pošteno žge..

Moje kosilo:

- regratova rižota (skombinirala oba recepta, ki sta v bazi)

- regrat, podoben belušom ali kalčkom, kaj pa vem...izkopan iz čudovitih krtin, ne potrebuje nobene začimbe razen par kapljic medu, limone in eno naribano orehovo jedrce, 3 zrna soli in poper (in eno zrno sladkorja), pol kapljice oljčnega olja in pol kapljice belega balzamičnega kisa..

Posladek:

-mir do zgodnjega večera

japaja

Krompirjev golaž s hrenovko, regrat z vročim krompirjem.

lpsam_1347_595sam_1344_595

irenakr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti