Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Štampiljka in dobavnice!! No to sem tudi jaz najprej opazila... beva

Ežoj in dragička... vsak dan pokukam na vaše mize. Slikice in hrana , komentarji pa mi vsak dan raztegnejo usta do ušes

No, pa da ne smetim... danes je mami skuhala rižot z ovčjim ragujem

MM

ČETRTEK:

Krpice na zelju, hrenovka:

picture_3534_595

Pozdravček!

Bučkini zrezki in paradižnikova solata Jannaa

Ribji file po "mlinarsko" (bom rekla, da sem cel dan garala), CousCous solata (spet testna proba), paradižnikova solata. Bananin soufle iz zmrzovalnika je že v hladilniku. kozarček proseka. Mi je uspelo najti res dobro marko slednjega.

Vanja

Spomnil sem s zakaj je rimljanka zgrešila tist koper, pri boraniji. Pravzaprav koper izgleda drugače če je odrasla rastlina. Tist sem jaz porezal rastlino, ki je zacvetela in je pognala na novo. Videti je tako:cimg3138_595

Odrasla rastlin ima veliko bolj " grobe " iglice ( listje ali kaj vem kaj je ).

Drugač, danes, slivovi cmoki:cimg3135_595

Ko sem pa jaz brihtan, delal iz glave ( nikol me ne izuči ), nisem meril sestavine ( merjeno na "augenmas" ) in se mi jih je enih par odprlo pri kuhanju ( pa se mi to drugač, izredno redko zgodi ).

A sem morda že povedal kakšno vino imajo v kleti japonskega cesarja? A da nisem? Ja, ob prvi priliki povem, za sedaj le toliko, da zraven slivovih cmokov je čist užitem sladki makedonski rose.

Pa ne vem a to povem ali ne, no, pa naj bo: če verjamete ali ne japaja ni pri meni spala prejšnje dve noči. Kam hodi nimam pojma, nekaj pa bo vendrle treba ukrenit.

ežoj
danes: čufte v paradižnikovi omaki, pire krompir, skleda endivije, za posladkat pa še biskvit s slivami jutri: ješpren z zelenjavo, domača pica, pojutrišnjem: porova enolončnica, slivovi cmoki. buča

ežoj je napisal/a:

Spomnil sem s zakaj je rimljanka zgrešila tist koper, pri boraniji. Pravzaprav koper izgleda drugače če je odrasla rastlina. Tist sem jaz porezal rastlino, ki je zacvetela in je pognala na novo. Videti je tako:cimg3138_595

Odrasla rastlin ima veliko bolj " grobe " iglice ( listje ali kaj vem kaj je ).ežoj

Veš, ežoj, tole JE komarček, sladki janež, koromač. Sem prepričana. Dvomim, da koper požene na novo, ko ga porežemo, sploh, če je cvetel, ker je enoletnica. Komarček pa požene, diši sladko, po janežu. Koper ima oster, aromatičen vonj, da o tem, da še nikoli nisem videla tako močno razrasle rastline kopra, ne govorim.

(pazi, da ne pridem v živo preverit.....)

Danes za kosilo: v pečici pečen krompir, po dunajsko ocvrti osliči in bela melancana, slednja z mojega vrta.

rimljanka
Danes: zloženka iz zelja in sojinih kosmičev, krompir v kosih Jutri: polnozrnata rižota s piščancem, radič v solati, karamelčki Ninja24
Včeraj: goveja juha z jajčnimi vlivanci, govedina iz juhe, njami bučke s sirom, stročji fižol v solati, pecivo s slivami. Danes: goveja juha z rezanci, govedina iz juhe, pire krompir, špinača v omaki, paradižnikova solata.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti