Beljakovi vetrci s kremnim polnilom
Ežoj in dragička... vsak dan pokukam na vaše mize. Slikice in hrana
, komentarji pa mi vsak dan raztegnejo usta do ušes ![]()
![]()
![]()
No, pa da ne smetim... danes je mami skuhala rižot z ovčjim ragujem
![]()
ČETRTEK:
Krpice na zelju, hrenovka:

Pozdravček!
Ribji file po "mlinarsko"
(bom rekla, da sem cel dan garala), CousCous solata (spet testna proba), paradižnikova solata. Bananin soufle iz zmrzovalnika je že v hladilniku. ![]()
kozarček proseka. Mi je uspelo najti res dobro marko slednjega.![]()
Spomnil sem s zakaj je rimljanka zgrešila tist koper, pri boraniji. Pravzaprav koper izgleda drugače če je odrasla rastlina. Tist sem jaz porezal rastlino, ki je zacvetela in je pognala na novo. Videti je tako:
Odrasla rastlin ima veliko bolj " grobe " iglice ( listje ali kaj vem kaj je ).
Drugač, danes, slivovi cmoki:
Ko sem pa jaz brihtan, delal iz glave ( nikol me ne izuči ), nisem meril sestavine ( merjeno na "augenmas" ) in se mi jih je enih par odprlo pri kuhanju ( pa se mi to drugač, izredno redko zgodi ).
A sem morda že povedal kakšno vino imajo v kleti japonskega cesarja? A da nisem? Ja, ob prvi priliki povem, za sedaj le toliko, da zraven slivovih cmokov je čist užitem sladki makedonski rose.
Pa ne vem a to povem ali ne, no, pa naj bo: če verjamete ali ne japaja ni pri meni spala prejšnje dve noči. Kam hodi nimam pojma, nekaj pa bo vendrle treba ukrenit.
ežoj
| ežoj je napisal/a: |
Spomnil sem s zakaj je rimljanka zgrešila tist koper, pri boraniji. Pravzaprav koper izgleda drugače če je odrasla rastlina. Tist sem jaz porezal rastlino, ki je zacvetela in je pognala na novo. Videti je tako:
Odrasla rastlin ima veliko bolj " grobe " iglice ( listje ali kaj vem kaj je ).ežoj |
Veš, ežoj, tole JE komarček, sladki janež, koromač. Sem prepričana. Dvomim, da koper požene na novo, ko ga porežemo, sploh, če je cvetel, ker je enoletnica. Komarček pa požene, diši sladko, po janežu. Koper ima oster, aromatičen vonj, da o tem, da še nikoli nisem videla tako močno razrasle rastline kopra, ne govorim.
(pazi, da ne pridem v živo preverit.....)
Danes za kosilo: v pečici pečen krompir, po dunajsko ocvrti osliči in bela melancana, slednja z mojega vrta.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom

Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom