Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ežoj, torta je izgledala čisto v redu in samo ti veš, da bi morala izgledati drugače. Kaj pa če tisto prvo ni uspelo in bi moralo izgledati tako kot izgleda tvoja tora. Če je bil okus dober, potem boš drugič pač dodelal še nekaj na zunanjem izgledu. Po moje bi bila večja katastrofa, če bi bilo obratno. Sicer pa je veliko znanih jedi nastalo po pomoti ali pa z improviziacijo na nek že poznani recept. Rada berem tvoje komentarje in pogledam tvoje kulinarične namige. tedyka
Ežoj torta zgleda čisto uredu ,če je še tako dobra ,pa saj drugačna ne more bit ,so same bobrote notri. Jutri:puranovi zreski v smetanovi omaki,kruhovi cmoki,solata. Milži
Danes: zelenjavna juha, dušeni paradižnik, paprika, bučke, jajca, peteršilj, timijan, bazilika, sol;, pečen krompir, piščančji zrezek, kruh, zelena solata Jutri: boranija, zelena solata, kruh NENA58
Ja, Ežoj, moraš bit pa res dobro zapisan, da te že dva dni pa pol vse punce tolažijo, da je bila torta v redu, a ne?!!! Prvi hip sem res pomislila, da je to zaradi tiste melanholije zadnjič, za katero praviš, da je ni bilo...ampak pol sem si pa morala priznati, da je torta vabljiva! Izgled je bil tak, naraven, prvinski, brez odvečnega kiča, ki se ga niti ne da pojesti (kar je za nas Gorenjce zelo pomembno - ker "nč na gre v nč"!), okus je bil pa brez dvoma božanski...svež in sočen!!!!!!! Jaz bom še naprej uživala v tvojih slikcah (tud, če se bo želatina na torti potunkala v smetanco...) in komentarjih! Pa v odgovorih na njih tud... Dragička, uživaj!!! DARRE
Sobota: zelenjavna juha, palačinke Nedelja: pečeni makaroni, kompot Ponedeljek: gobova enolončnica z zeleno lečo Pecenka
Pa kaj je že un film za eden, "Pregon brez milosti" al kako? Ha, nonstop nekaj! (Vsekakor je pestro!) Danes nismo kuhali, tudi če bi hoteli! Se je zamašil odtok v kuhinji. Pa to ne bi bilo nič katastrofalnega, če se ne bi zkazalo, da je nekje spodaj na enem križišcu vodovodnih cevi zamašeno še kaj drugega. Skratka.... Skratka....do jeseni, če bo šlo tako naprej, bom šla lahko že med manekenke, ful telovadim in malo jem Ostali so na Halo Katra dieti In ne, nisem zanalašč zamašila vaserlajtunge japaja

Darre, vidim da si nova: dobrodošla.

Glade moje " dobre zapisanosti ", gre enostavno za to, da je večina kulinaričark v najboljših letih, torej sigurn imajo kakšnega študenta doma in potem razumejo tudi moje študentske težave( ). Jaz bi namreč vse drugo počel, le učil se ne bi ( a po novem letu enkrat bom verjetno imel kontrolko, kaj bom pa pol ). Evo danes sem namesto učenja izkopal krompir, celo njivo, skor ga je dest kil. Za kosilo sem imel nekaj ostankov od včeraj. Sem mislil naredit rizi-bizi, pol, ko sen izkopal take gromozanske količine krompirja, sem rekel: no pa dejmo krompir spečt, pa mal več, lahko kdo pride na kosilo ( mal sem računal na eno, ki ima zamašene odtoke, pa je danes ni bilo nič okoli ),. Torej danes pri meni:

Vino je " low cost " briško belo goriških brd, z odličnim " price/performance ratio ", skor nepremagljivo za bevande.

ežoj

Predvčerajšnjim je bilo nekaj mehiškega v dobri družbi, včeraj poštena solata z Mehiškim navdihom, danes pa kus kus (še ne vem, točno kak) ovčji kotlet, solata in en dolg sprehod s  na povodcu.

Vanja
Ej , Ežoj , pa kaj si to vse sam zmazal ? Kam spraviš tako količino , meni to zadostuje za tri dni , he , he , uživaj ! Lp manca51
Danes: z zelenjavnim kuskusom polnjen paradižnik in paprika (nato zapečen v pečici, pa malo sira po vrhu) Torek: pečene sardelice, domač kruh, paprika in paradižnik Sreda: pečene rebrce s krompirčkom, paradižnikova solata // pečen zajček, za prilogo zelenjavni kuskus, paradižnikova solata s papriko Četrtek: medaljončki svinjske ribice v gobovi omaki, riž, paradižnikova solata Petek: polnjene paprike, pire krompir Petya

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti