Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ratatouille, za danes in jutri.

Vanja
Oprosti Vanja, da te spet sprašujem, ampak se mi ne sanja, kaj je to "ratatuj".Mora že biti nekaj dobrega, ker si dodala. Pa dober tek! Jaz pa pravkar uživam v sladoledu Quatro. naor

Naor, tole, s tem, da temu objavljenemu receptu mankajo začimbe, rožmarin, česen, lavendula (sivka), pa še kaj bi se našlo, kar gre noter. In obvezno brez riža. Ker je to poletna jed, jo jemo hladno (sobna temperatura). Naredim pa čisto brez olja. Res je .

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 10. 2010 16:43
Hvala za idejo.Ljubljanska tržnica je prepolna mladega graha, korenja, solate stročjega fižola, mladega krompirja...Kot radi rečemo, ni da ni.In zdaj je res užitek kuhati in uživati v pomladnih okusih in barvah. naor
Pri nas smo tudi imeli ratatuj, predvčerajšnjem in včeraj. Ga vedno delam po slednjem receptu in je noro dober: http://www.beyond.fr/food/ratatouille.html Danes makaroni v solati (iz hladilnika) s tuno, mešano zelenjavo, svežo baziliko in kislo smetano. Zvečer "znajdi se sam", meni bo verjetno dovolj en ogromen kos lubenice. Vroče je... Y.
naor, iz tega, kar navajas zgoraj najraje skuham cisto preprosto juhco. In sicer na olivnem olju skupaj nekaj casa dusim cebulo in krompir, potem pa zalijem z vodo. Dodajam ostale zgoraj nastete sestavine in pazim, da se ne razkuhajo. Dodam tudi mlado cebulo (kar v vecjih kosih, recimo, prerezano na pol) in cisto na koncu se nekaj listov mlade spinace. Vse obilno prelijem z olivnim oljem. Cisto nezni okusi, da pride sladkost mlade zelenjave lepo do izraza. Pri nas danes rizevi rezanci s kalcki, korenckom, bok choyem, puranom in tofujem, za prilogo pa kimchi in pekoca solata iz kumaric s sezamom. fresh
danes: goveja juha, pečena piščančja bedra, pečen krompir, solata beva

včeraj: piščančje roladice in zelena solata z redkvicami

danes: pečen krompir, zelena solata

MissLady

Se opravičujem: Prilimala sem narobe link. Ratatouile nima nič skupnega s fižolom, grahom ipd. Tale je bolj pravemu podoben, s tem, da res manjkajo zgoraj omenjene začimbe.

http://www.kulinarika.net/recepti/10573/zelenjavne-jedi

Vanja
T - tzatziki v T - taveliki skledi T - tasrednja košarica rženega kruha T - totalen počitek v hladu japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti