segedin in beli krompirjevi žganci :)))mjamiiiii
kanarček
Velikonočni toast
segedin in beli krompirjevi žganci :)))mjamiiiii
kanarčekNaj malo mimo
: Vesna555, plavala sem v letnem bazenu. Zdaj so druge oblike rekreacije bolj uporabne.
Spet ali še vedno toplo. Danes smo vsak na svojem koncu in bomo jedli vsak zase, po želji, bolj ali manj konkretno.
![]()
Vesna555 dobrodošla!
Moram takoj malo špiknit glede količin hrane,namreč kolikor kalorij daš noter moraš pokuriti potem teža ni problem...
Kolesarji na Tour the France porabijo na dan tam okoli 20.000 kalorij....poizkusi jih spraviti vase samo z hrano...nemogoče!
Danes pri nas:
Z mocarelo polnjene pikantne paprike,quakamole in pogača!

Polarbear: SEHR GUT ;)
Danes pol litra paradižnikove juhice z dosti čebule in enim korenčkom, ter nadrobljenim krekerjem polnim različnih semen! Nom Nom
MBrando
Danes za nas enolončnica z govejim mesom , krompirjem in korenčkom, palačinke.
msegov
včeraj: goveja juha z rezanci, ravioli s paradižnikovo omako in parmezanom, motovilec
danes: enolončnica, domača pica po (receptu Nb
) z ananasom
, pečena sv. rebra, zelenjavna priloga(kuhan korenček, brstični ohrovt in brokoli) - vsak si je vzel, kar mu je pasalo![]()
![]()
Hvala aby!
bevaDanes samo zame: krompir, skuta, mešana solata, pečena paprika, kivi (brezmesni dan).
Migla![]()
Danes pri nas piščančja obara,(za moža)zame, zelenjava kuhana na pari zraven piščanec in za oba solata.
MilžiMa nikakor ne morem ugotovit, kje bi to bilo:-24o in sneži. Buenos aires: ni, Santiago tudi ni, Rio de Janeiro ni, pol pogledam: Novosibirsk - 32, pa ne sneži, torej ni, Krasnoyarsk: -25 ampak ne sneži, Irkutsk tudi -25, ampak ne sneži, verjetno smo bliz, bomo že ugotovili.
Ko mi ni uspelo ugotovit kje Sashika prebiva, se spravim kosilo delat. Par dni nazaj sem pripravil špecialiteto: cvetočo krvavico. Odločim se, da ponovim, imam zelje, imam krvavico, tehnologijo tudi obvladam. Naredim, čez eno uro odprem pečico: katastrofa! Pa ne morem verjamet, pa kako je to možno? Evo, namesto lepe razcvetele krvavice sem dobil tole:
sem mislil vse mačkam zabrisat, pol se spomnem: sedaj imamo kapitalizem in vsa tista društva za zaščito mačk in vsega ostalega, me kjer zatoži................. nisem upal, kaj pa čem, stisnem zobe in se sam spravin h kosilu.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Velikonočni toast

Lazanja z bolonjsko omako