Midva sva bila v Balatonalmadiju, Balatonfuehredu (sa vem, da sem narobe napisala), Siofoku, nekaj malega tudi v Hevizu. Kaj naj rečem, lepo je tam, je pa drugače kot na morju. Letos sva imela septembra v planu morje, pa me je danes začelo že mal dajat, da bi se sla na Balaton spočit... Meni je všeč tam gori med drugim tudi zato, ker ni Slovencev, Hrvatov, Bosancev (pa da me ne bi kdo razumel, da imam kaj proti komurkoli od navedenih...), no nekaj že, samo res malo. Tako da dejansko lahko odklopim. Če se želim s kom pogovarjat se, če ne pa tudi OK. Kot sem že napisala nemško itak vsi razumejo, sem pa dobila občutek, da so presrečni, če se lahko s teboj pogovarjajo v angleščini. Za videt je cela obala Balatona, od Keszthely-ja, Tihanya, Badacsonya, pa malce stran Toploce, pa malo boljlj znanega Siofoka, ki je primeren tudi za zabavo, saj je tam ogromno lokalov, diskotek, tudi termalnih zdravilišč imajo malce stran od Balatona kar nekaj... Lepo so urejene tudi kolesarske proge, tako da tudi tisti, ki kolesarite najdete nekaj za svojo dušo.
Ko sem bila prvič tam sem bila presenečena, ker sem pričakovala vse kaj drugega kar sem potem dobila, drugič me je Balaton očaral. In zase bom rekla tako, da ne bom nikoli zamenjala nekaj dni na leto na morju za Balaton, si ga bom pa privoščila za dušo vsake toliko nekaj dni. Morda tudi letos... Kdove?
Lotti